Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Parasztok

Parasztok - Honoré de Balzac - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Római Campagnává válik Párizs környéke" - sóhajt fel keserűen a Parasztok egyik szereplője, a szemtanú, aki világosan látja, hogy a nagybirtokot nem lehet megvédeni a paraszt földéhségével szemben, s hogy az uradalom apró parcellákra tagolva kerül a nincstelenek kezére. A paraszt a forradalom óta jogos örökrészének tudja a földet s ha nyíltan nem harcolhat érte, hát a cselszövések, fondorlatok végtelen sorával kergeti el a földesurat. Balzacnak e nagy regénye egy Párizs környéki birtok szétesésének története. A regény lapjain felvonulnak a parasztok ellen védekező nagybirtokosok, a velük vérségi vagy eszmei rokonságban álló írók, újságírók; a kisvárosi tisztviselők, akik érdekből, nyereségvágyból a parasztok ügye mellé állnak, s végül látjuk az erős, sőt rikító színekkel festett nincsteleneket, akik harc közben cseppet sem válogatósak az eszközökben. A parasztok nagy összeesküvése sikerül: törpebirtokok létesülnek ott, ahol hajdan százados fák koronái rejtették a kastélyt.

Sorozatcím:
Honoré De Balzac művei
Fordítók:
Németh Andor
Borító tervezők:
Lóránt Péterné
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1957
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Nyomtatott példányszám:
7.000 darab
Kötés típusa:
félvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
302 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Honoré de Balzac

1799 - 1850
Honoré de Balzac (Tours, 1799. május 20. – Párizs, 1850. augusztus 18.) francia regényíró, a francia realista regény megteremtőinek egyike, neve a világirodalom legjelentősebb alakjai között szerepel.

Honoré de Balzac  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...