Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Párizs

Párizs - Pogány Frigyes - Régikönyvek
(0 vélemény)

Előszó: Az építőművészettel foglalkozó irodalomban - korunk igényeinek megfelelően - a városépítészet témaköre mind jelentősebb szerepet tölt be. Ez a fejlődés szükségszerű folyománya. Az egyes épületekről az együttesekre, településekre terelődik a figyelem, életünk keretei fokozatosan bővülnek, s a mesterségesen alakított, berendezett környezet problémáit is mind több vonatkozásban, mind tágabb körre kiterjesztve törekszünk megismerni. Könyvemben Párizsról kívánok átfogó építészeti, városesztétikai képet nyújtani. De éppen a fent vázolt okból nem pusztán a nagyszerű város építészeti leírására törekszem. Célom a város esztétikai szempontból elmélyültebb látásának, városépítészeti kompozíciós elvek megismertetésének, végső fokon a látási kultúra fejlesztésének útját egyengetni. A feldolgozás módja a város "műfaji jellegéhez" igazodik. Arra törekszem, hogy a várost, mint térben kiterjedt építészeti alkotást - amennyiben ez könyv útján lehetséges - lényeges vonásaiban városképeinek összefüggő sorozataként jelenítsem meg.

Borító tervezők:
Rudas Klára
Kiadó:
Corvina Kiadó
Kiadás éve:
1974
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik, bővített kiadás
Nyomda:
Kner Nyomda
Nyomtatott példányszám:
11.000 darab
ISBN:
9631316041
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
229 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.98kg
Kategória:
Bevezető 5
Párizs - a város történeti és esztétikai ismertetése 9
Irodalmi tájékoztató 223
Név- és tárgymutató 225

Pogány Frigyes

1908 - 1976
Pogány Frigyes, dr. (Budapest, 1908. szeptember 9. – Budapest, 1976. december 15.) magyar építész, művészettörténész, a művészettörténeti tudományok doktora, főiskolai és egyetemi tanár, urbanista, esztéta, díszlettervező; műemlék-topográfus, a budapesti műemlékvédelem és műemlék-nyilvántartás egyik megszervezője; a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Union Internationale des Architectes elnöke, az Iparművészeti Főiskola igazgatója Ybl Miklós-díjas és állami díjas.

Pogány Frigyes  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...