Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Parkmotívumok ellenfényben Modern svéd elbeszélések

Parkmotívumok ellenfényben - Lagerlöf, Zelma, Gustav Sandgren, Johnson, Eyvind, Lundkvist, Artur, DAGERMAN, STIG, Ivar Lo-Johansson, Bengt Anderberg, Sivar Arnér, Margareta Ekström, Gyllensten, Lars - Régikönyvek
(0 vélemény)

A huszadik századi svéd irodalom története azonos a svéd irodalom aranykorának történetével. Az "egyenlőtlen fejlődés" miatt Svédországban csak August Strindberg színrelépésével kezdődött az a korszak, amely a próza addig sosem látott felvirágzását hozta. Strindberg nemcsak a világirodalomba emelte be a svéd irodalmat, hanem nyugtalan, örökké kísérletező szellemével és művészetével a további fejlődés irányait is meghatározta. A rögeszmés igazság- és istenkeresés, a dacos individualizmus, az egyszemélyes vagy társas magány, a küzdelem a szinte önálló akarattal fölruházott, csodás vagy mostoha természettel: mindmáig a svéd literatúra fő motívumai. A svéd írókra oly jellemző intellektuális érdeklődést hol vérbő, naturalzmusba hajló realizmus, hol a kis dolgokra odafigyelő, árnyalatgazdag ábrázolásmód, hol groteszk vagy abszurd szemlélet színezi. Az utóbbi évtizedekben megjelent a svéd irodalmat erősen meghatározó női érzékenység. A NAGYVILÁG több mint negyven éve az élő világirodalom magyarországi megjelenésének műhelye. Kötetünk a folyóirat bő terméséből és a legújabb svéd irodalom javából nyújt válogatást: huszonegy elbeszélést a huszadik századi svéd próza legjobbjainak műveiből.

Sorozatcím:
Nagyvilág Könyvek
Fordítók:
Kuczka Péter, Jávorszky Béla, Kúnos László, Örvös Lajos, Szathmáry Lajos, Szappanos Gábor
Kiadó:
Nagyvilág Kiadó
Kiadás éve:
1999
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
ETO-Print Nyomdaipari Kft.
ISBN:
9638568089
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
244
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
Kategória:

Lagerlöf, Zelma

Lagerlöf, Zelma  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1987
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1985
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 350 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...