Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Petrarca levelei Szemelvények Petrarca leveleiből

Petrarca levelei - Kardos Tibor - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Laura-versek költőjét, a szonettírás mesterét, a modern európai líra egyik úttörőjét, Petrarcát, mint levélítrót mutatja be az Európai Antológia reneszánsz sorozatának ez a kötete. Petrarca leveleiben is újat hoz, feloldja a merev, középkori stílust, egyéni hangulatait kelti árnyaltan életre: az antik világot is csak azért idézi, hogy modern problémákat láttasson meg, legyen módja lelkesedni a római plebejus nép harcáért, hogy álmodozhasson a jövőről, s támadhassa az avignoni pápai udvart. Akár turisztikai erőfeszítéséről, a Mont Ventoux megmászásáról számol be, akár öreg gazdasszonyát jellemzi találó vonásokkal, akár Bocacciót dorgálja, mert őt az írás abbahagyására, tétlenségre ösztökéli - érzéseiben, gondolataiban hozzánk közel állónak, frissnek érezzük a levélíró Petrarcát.

Sorozatcím:
Európai antológia - Reneszánsz sorozat
Fordítók:
Kardos Tibor
Borító tervezők:
Kátay Béla
Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1962
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
242 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Kardos Tibor

1908 - 1973
Kardos Tibor (Budapest, 1908. augusztus 2. – Budapest, 1973. december 19.) Kossuth-díjas irodalomtörténész, filológus, italianista, műfordító, az irodalomtudomány doktora, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatásai elsősorban a középkori magyarországi humanista műveltségre és reneszánsz irodalomra, valamint az itáliai és európai reneszánsz művészeti és szellemi áramlataira irányultak. Műfordítói tevékenysége során a humanizmus jelentős irodalmi alkotásait és bölcseleti munkáit ültette át magyarra. 1950-től 1973-ig az Eötvös Loránd Tudományegyetem olasz nyelvi és irodalmi tanszékének vezetője volt.

Kardos Tibor  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...