Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Platon állama

Platon állama - Platón - Régikönyvek
Platon állama - Régikönyvek Platon állama - Régikönyvek
(0 vélemény)

Platon állama. Görög és latin remekírók sorozat. Budapest. 1903. M. Tud. Akadémiának Classica-Philologiai Bizottsága-Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda kiadása. 424 p. / "Platon Államának ez tudtommal a legelső magyar fordítása. S igazán különös jelenségnek tűnik fel előttem, hogy Platonnak épp ezt az igazságosság meghatározására írt beszélgetését hagyta mindeddig lefordítatlanul a hazai ókori filológia. Pedig e nagy gondolkodó hatalmas szellemének mily mélysége s filozófiai gondolatainak mily gazdagsága tárul elénk e minden idők és korok felett álló gyönyörű fejtegetésében! Az államalakulásnak legelemibb tényétől a már teljesen kialakult államnak igazságos munkafelosztásáig mennyi mindenféle kérdés találja meg e beszélgetésben a maga megfelelő megvilágítását!..."

Sorozatcím:
Görög és latin remekírók
Fordítók:
Simon József Sándor
Kiadó:
Franklin-társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás éve:
1903
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Társulat Nyomdája
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
424
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Platón

Platón (görögül: Πλάτων), (régiesen Plátó, eredetileg: Arisztoklész; Kr. e. 427, Athén vagy Aigina – Kr. e. 347, Athén), ókori görög filozófus, iskolaalapító. Hatása jelentős volt az ókori és a középkori filozófiára, művei manapság is viták és filozófiai vizsgálódások tárgyát képezik. Munkásságának nemcsak társadalomtudományi, hanem irodalmi értéke is nagy jelentőséggel bír.

Platón  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 900 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...