Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

QualityLand

QualityLand - Marc-Uwe Kling - Régikönyvek
(1 vélemény)

Isten hozott, kedves olvasó, a nem túl távoli jövőben, QualityLand országában - Európa legjobb, legszuperebb, legminőségibb államában! Ez a felsőfokú jelzők birodalma, ahol már szinte kizárólag robotok és mesterséges intelligenciák dolgoznak (bár a munkával járó stresszt sokuk nehezen viseli), a reklámcégek és híroldalak kínálatukat előzékenyen a fogyasztók ízléséhez igazítják, a szerelmi élet pedig a randialkalmazások mindentudó algoritmusai által előre kijelölt mederben csordogál... Ugyan mi váratlan történhetne egy ilyen precízen kiszámított, boldogságra automatizált világban? Így gondolja a regény főszereplője, Munkanélküli Peter is, egészen addig, míg egy személyre szóló ajándékot nem kap az ország legnépszerűbb csomagküldő szolgálatától: egy rózsaszínű, delfin alakú vibrátort. A kéretlen segédeszköz hatására hősünk egyszemélyes hadjáratba kezd QualityLand teljhatalmú mamutvállalatai ellen, mígnem végül egy széles körű tiltakozó mozgalom élén találja magát. Ezzel párhuzamosan QualiyLand mindaddig megnyugtatóan egyhangú politikai játszmái is meglepő fordulatot vesznek. Mivel az ország aktuális elnöke haldoklik, előrehozott választást kell kiírni, melyen a beván­dorlókkal riogató szélsőjobb jelöltjével szemben az ellenzék Miénk Johnt indítja. Kampányuk azonban korántsem alakul zökkenőmentesen: John ugyanis képtelen hazudni... és nem mellesleg egy android. Technikai megjegyzés: Kedves Olvasó! A QualityLand a fentieken túl azért is egy különleges kötet, mert két változata is létezik: egy "sötét" és egy "világos". Előbbit a hagyományos könyves formátum takarja - amennyiben kíváncsi a "világos" verzió alternatív fejezeteire is, keresse a QualityLand "2 az 1-ben" e-könyv kiadását.

Fordítók:
Bartók Imre
Borító tervezők:
Oláh Gábor
Kiadó:
Helikon Kiadó
Kiadás éve:
2020
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Central Dabasi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789634793038
Kötés típusa:
fűzött kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
427 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 10. 28. 15:29

    A modern ember, a modern társadalom, a technológia, az információáramlás, a fogyasztói társadalom és a mai politikai viszonyok kritikája. Már a legelején kedveltem ezt a regényt. Annak ellenére, hogy egy reklám mindig belibbent olvasás közben. De hát mit lepődünk meg? Marc-Uwe King ezzel is csak felhívja a figyelmünket a reklámokra, a reklámokkal dúsított mindennapjainkra. Tényleg, még több hasonló könyv nem érdekel? OK.