Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Rába György (1924–2011) költő, író, Babits-kutató egy gépelt oldal terjedelmű köszönőlevele Belia Györgyné Sándor Anna tanárnőnek, a levél végén Rába György saját kezű aláírásával.

Rába György (1924–2011) költő, író, Babits-kutató egy gépelt oldal terjedelmű köszönőlevele Belia Györgyné Sándor Anna tanárnőnek, a levél végén Rába György saját kezű aláírásával. - Rába György - Régikönyvek
Rába György (1924–2011) költő, író, Babits-kutató egy gépelt oldal terjedelmű köszönőlevele Belia Györgyné Sándor Anna tanárnőnek, a levél végén Rába György saját kezű aláírásával. - Régikönyvek Rába György (1924–2011) költő, író, Babits-kutató egy gépelt oldal terjedelmű köszönőlevele Belia Györgyné Sándor Anna tanárnőnek, a levél végén Rába György saját kezű aláírásával. - Régikönyvek
(0 vélemény)

[Kézirat] Rába György (1924–2011) költő, író, műfordító, szerkesztő, Babits-kutató egy gépelt oldal terjedelmű köszönőlevele Belia Györgyné Sándor Anna tanárnőnek, a levél végén Rába György saját kezű aláírásával. Kelt: Budapest, 1983. július 19. Egyetlen levél, mérete: 295x208 mm, 24 sor. Levelében Rába György költő megköszöni Sándor Annának, hogy elküldte számára Belia György posztumusz megjelent Babits-életrajzát (Babits Mihály tanulóévei, Szépirodalmi, 1983). A levél második felében Rába György méltatja Belia György munkáját: „Remélem, valamelyik orgánum megkeres, és módot ad arra, hogy megírhassam, mekkora érték ez a könyv nemcsak a Babits-kutatásnak, hanem az egész szakmának, hiszen módszere és eljárásai bárkinek példamutatóak lehetnek. […] De ha nem kérne meg rá egyik vagy másik folyóirat,hogy számot adjak róla, magam igyekszem módot lelni rá.” Rába György – részben a Belia-féle Babits-életrajz által inspirálva – az év második felében megírta és megjelentette a maga Babits-monográfiáját (Rába György: Babits Mihály monográfia, Gondolat Kiadó, Budapest, 1983). Jó állapotú levél, hajtogatva, postabélyegzett borítékban.

Kiadás éve:
1983
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típusa:
egyetlen lap, borítékban
Terjedelem:
1
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.80cm, Magasság: 29.50cm
Kategória:

Rába György

1924 - 2011
Rába György (Budapest, 1924. június 13. – Budapest, 2011. január 29.) Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar költő, író, műfordító, irodalomtörténész, pedagógus, kritikus, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja. Az irodalomtudomány kandidátusa (1970), az irodalomtudomány doktora (1983).

Rába György  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft
20%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...