Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

RADNÓTI MIKLÓS ÖSSZEGYűJTÖTT PRÓZAI ÍRÁSAI

RADNÓTI MIKLÓS ÖSSZEGYűJTÖTT PRÓZAI ÍRÁSAI - Radnóti Miklós - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az Osiris Klasszikusok sorozatban Radnóti Miklós életmûvének ki a dása az Összegyûjtött versei és fordításai, valamint az Ikrek hava ­ Napló kötetei után a prózai mûvekkel válik teljessé. A kötet tartal- mazza Radnóti korai novelláit és cikkeit, Kaffka Margitról írt doktori értekezésének eredeti, jegyzetekkel ellátott szövegét, to- vábbá a Nyugatban és egyéb folyóiratokban megjelent kritikáit, tanulmányait, rádió-elõadásait; függelékben közli francia szak- dolgozatának magyar nyelvû változatát. A gyûjtemény néhány új, korábban kötetben meg nem jelent írást is tartalmaz. Radnóti prózai munkái egy tragikusan félbeszakadt életmû jelentõs do- kumentumai. Korai szépprózája az Ikrek hava remeklését készítet- te elõ. Tanulmányai, bírálatai önmagukban is jelentõsek, egy ígéretesen induló kritikusi pálya dokumentumai. De jelentõséget ad nekik az is,hogy szinte mûhelytanulmányokként is olvashatók: minden ­ alkalmi vagy megrendelésre készült ­ kritikája, pub- licisztikája, tanulmánya olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyek költõi alkotómunkájának kibontakozásában segítették. A kötet anya gát Radnóti elhivatott monográfusa, Ferencz Gyõzõ gondoz- ta és látta el szövegmagyarázó jegyzetekkel.

Kiadó:
Osiris
Kiadás éve:
2007
ISBN:
9789633899274
Terjedelem:
516 oldal
Kategória:

Mások ezt is megvették mellé

Radnóti Miklós

1909 - 1944
Radnóti Miklós (Eredeti neve: Glatter Miklós, névváltozatai: Radnói, Radnóczi, Radnóti) (Budapest, Lipótváros [ma Újlipótváros], 1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.) magyar költő, okleveles középiskolai tanár, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője. Jellemző rá a tiszta műfajiságra való törekvés, illetve a hagyományos, kipróbált műfajok felelevenítése.

Radnóti Miklós  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1978
Antikvár könyv
2 200 Ft 1 760 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...