Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Raevius ezredes utazása

Raevius ezredes utazása - Révay József - Régikönyvek
Raevius ezredes utazása - Régikönyvek Raevius ezredes utazása - Régikönyvek
(1 vélemény)

Raevius Joscus római ezredes alakját magára öltve, az író térben és időben egyaránt kötetlenül beutazza a Római Birodalmat. Jár Bunus szicíliai rabszolgakirály táborában, Catullus a költő társaságában részt vesz Lucullus egyik győzelmi lakomáján, megfordul Julius Caesar dolgozószobájában, Maecenasszal és Horatiusszal sörözik egy divatos zöldvendéglő kerthelyiségében, tanúja lesz Caligula az őrült császár vérengzésének, fürdik a nagyszerű Caracalla-gőzfürdő melegvizes medencéiben, és Aurelianus császár megbízásából rovancsolást tart a dáciai állami aranybányákban. Utazásai nyomán feltárul előttünk a klasszikus Róma világa, megismerkedünk az ókori élettel, és csodálkozva látjuk: a nagyszerű római civilizáció fényeivel és árnyékaival milyen megtévesztően ismerős. Révay József sok humorral átszőtt ókori történeteit a tudós nagy anyagismeretéről és az író színes megjelenítő készségéről tanúskodnak.

Illusztrátorok:
Németh Ferenc
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik, felújított kiadás
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9631124576
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
255 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.26kg
Kategória:
Bevezetés
A rabszolgakirály (i. e. 132)
Lucullus lakomája (i. e. 445)
Gyönyörűségem, Tulliola (i. e. 46)
Maecenas sört iszik (i. e. 27)
Tündéri Baiae (i. e. 27)
Kisbakancs (i. sz. 38)
Estély Petroniusnál (i. sz. 64)
Kékek és zöldek (i. sz. 95)
Egy ókori világváros (i. sz. 95)
Kalandos utazás (i. sz. 160)
Borzalmas történetek (i. sz. 160)
Euelpistes meghal (i. sz. 198)
Afrika gyöngye (i. sz. 211)
Gőzfürdőavatás (i. sz. 223)
Aquincum csalogánya (i. sz. 228)
Arany (i. sz. 272)
Haza Pannóniába (i. sz. 313)
Jegyzetek

Révay József

Révay József  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2016.07.24. 16:03

    Raevius, római ezredes képében az író térben és időben egyaránt kötetlenül beutazza a Római Birodalmat. Jár Bunus szicíliai rabszolgakirály táborában, Catullus a költő társaságában részt vesz Lucullus egyik győzelmi lakomáján, megfordul Julius Caesar dolgozószobájában, Maecenasszal és Horatiussszal sörözik egy divatos zöldvendéglő kerthelyiségében, tanúja lesz Caligula az őrült császár vérengzésének, fürdik a nagyszerű Caracalla-gőzfürdő melegvizes medencéiben, és Aurelianus császár megbízásából rovancsolást tart a dáciai állami aranybányákban. Utazásai nyomán feltárul előttünk a klasszikus Róma világa, megismerkedünk az ókori élettel, és csodálkozva látjuk: a nagyszerű római civilizáció fényeivel és árnyékaival milyen megtévesztően ismerős.