Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Régi és új ízek

Régi és új ízek - F. Nagy Angéla - Régikönyvek
(0 vélemény)

A MNOT, a TOT és a Nők Lapja 1978-ban pályázatot hirdetett "Régi és új ízek" címmel régi tájjellegű, illetve a mai modern étkezési szokásoknak megfelelő receptekre. A felhívás igen nagy visszhangra talált. A pályázók több ezer receptet küldtek be. A pályaművekben életre keltek a régi, kézzel írott szakácskönyvek elfeledett ételei, de emellett rendkívül sok az új, modern alapanyagból készült, a házi munkát megkönnyítő ételleírás is. A könyvben a legjobb, az elterjesztésre legalkalmasabb recepteket gyűjtöttük össze. Főleg azok számára ajánljuk könyvünket, akik már tudnak főzni, de szívesen készítik el és kóstolják meg a régi és az új ízeket is.

Illusztrátorok:
Réber László
Borító tervezők:
Réber László
Kiadó:
Magyar Nők Országos Tanácsa
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Változatlan utánnyomás
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
ISBN:
9637100768
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
248 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Előszó 5
Levesek 7
Húsos levesek 7
Zöldséges levesek 20
Egyéb levesek 24
Gyümölcslevesek 26
Levesbetétek 28
Előételek - egytálételek 30
Tésztás ételek 30
Sós palacsinták 37
Kásák 40
Tojásételek 42
Gombás ételek 43
Burgonyás ételek 44
Zöldséges ételek 51
Káposztás ételek 66
Töltikék 71
Gyors egytálételek 73
Pecsenyék 77
Marhasültek 77
Sertéssültek 84
Bárány - birka - ürü 99
Belsőség 102
Szárnyasok 107
Csirke - tyúk 107
Kacsa - liba 114
Pulyka 116
Galamb 119
Vadpecsenyék 121
Halételek 124
Édesvízi halak 124
Tengeri halak 127
Köretek - mártások 130
Saláták - mackófalatok 136
Meleg édes tészták 150
Sütemények - édességek 163
Könnyű tészták 163
Omlós és leveles tészták 170
Aprósütemények 178
Kelt tészták 183
Torták 191
Sütő nélkül 200
Sós sütemények 209
Italok 214
Szörpök - üdítők 214
Likőrök - pálinkák 219
Borok 221
Kevert italok 222
Befőzés - eltevés 224
Befőttek - lekvárok 224
Zöldség - savanyúság 229

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...