Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Régi magyar halételek

Régi magyar halételek - Kozmér György, Tusor András - Régikönyvek
Régi magyar halételek - Régikönyvek Régi magyar halételek - Régikönyvek Régi magyar halételek - Régikönyvek Régi magyar halételek - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Nefelejcs könyvek 13.
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
86 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Révfalusi pontyleves 26
Suhantott halászlé 27
Haleróleves 28
Halgaluska 29
Pontykocsonya 29
Hideg harcsa 30
Halsaláta 30
Halikrasaláta 31
Hideg, pácolt angolna 31
Pisztráng fehérborban 32

Sült halételek 33
Süllő palócosan 33
Töltött hal böllér módra 33
Dióval töltött csuka 34
Süldőpontyok gombás töltelékkel 35
Pontyszeletek pékmester módra 36
Töltött ponty 36
Szalonnás pontytej tojással 37
Makói haltepertő 38
Kiskőrösi paradicsomos hal 38
Sajtos busa- vagy amurszelet 39
Hirtelen sült petrezselymes amur 39
Tepsis sült kecsege 40
Szalonnába bundázott apróhal 40
Sült angolna zöldborsóval 41
Halszeletek hagymás káposztával 42
Rakott burgonya pontyfilével 42
Halszeletek rácosan 43
Hortobágyi tepsis balin 44
Zöldbabos, sajtos halszeletek 44
Uborkás halszeletek barna vajjal 45
Svábos rakott süllőszeletek 46
Fokhagymás csuka gombás burgonyával 46
Tepsis, szardellás csuka 47
Harcsa savanyú káposztával 48


I
Szaggatott csuka savanyú káposztával 48
Tejfölös harcsa sütőben sütve 49
,.Sajkás" haltej 50
Hozmaringos amurszelet 50
Ikrapogácsa 51
Keszegvagdalt 52
1lalpogácsa 52
Angolnakolbászkák 53
Sajtos haltorta 53
Vagdalt ponty 54

Párolt halételek 55
Badacsonyi süllő mazsolával 55
Csukaszeletek halászosan 55
Székely tormás csuka 56
Harcsaszeletek tihanyi módra 57
Spékelt harcsa 57
Birsalmás, savanyú káposztás halikra 58
Lecsós hal pákász módra 58
Zöldséges halpaprikás 59
Vörösboros halszeletek haltejjel 60
Savanykás hal hentes módra 61
Taljános pontyszeletek 61
Vízimolnár pontypaprikás 62
Pontyszeletek szőlővel 63
Zöldséges ponty oroszosan 63
Ponty vörösboros mártásban 64
Úsztatott ponty 64
Pontypörkölt 65
Fokhagymás keszeg 66
Tejfeles-gombás kecsege 66
Tormás amurfilék 67
Fehérboros busa vagy amur lengyelesen 68 Tejszínes gombás busa 68
Tejszínes gombás busa 68
Busaszeletek kaprosan 69
Compó fehérborral 69


Bevezető 5
Miről ismerhető fel a friss, illetve a romlott hal? 6 A halak filézése 8
A halak filézése 8
A halak csoportosítása 8
A halételek készítése 12

Levesek, hideg halételek 14
Tejfölös, zöldséges halleves 14
Böjti tárkonyos halleves 14
Savanyú vegyes halleves 15
Kecsegeleves májgaluskával 16
Citromos halikraleves 17
Pontyikraleves 17
Pontyhalászlé 18
Szegedi halászlé 18
Bajai halászlé 19
Halászlé régiesen 20
Halászlé al-dunai módra 20
Pikáns halászlé 21
Pásztoros halászlé 22
Fokhagymás apróhalleves 22
Tejfölös, tárkonyos halleves 23
Törpeharcsagulyás 23
Citromos busaraguleves 24
Gombás halgombóeleves 25
Böjti halbélleves 25
Tejfölös halaprólékleves 26

Kozmér György

Kozmér György  további könyvei

Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2002
Antikvár könyv
1 400 Ft
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...