Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Rénszarvasok pásztora

Rénszarvasok pásztora - Klatt, Edith - Régikönyvek
Rénszarvasok pásztora - Régikönyvek Rénszarvasok pásztora - Régikönyvek
(1 vélemény)

Egy havas reggelen Sara vízért indul a patakhoz, és nem is sejti, hogy életében nagy változás következik be. A gyanútlan kislányt elrabolják, és a vándor lappok nagycsaládja új taggal szaporodik. Neitának, a lappok nyelvén kislánynak nevezik el. Idegensége, félszegsége nehezen oldódik fel, hiszen a nyelvüket sem érti. A rénszarvasok lesznek első barátai, megszereti a pásztorkodást, és szívesen vállalja ezt a veszélyes, férfinak való munkát. Csakhamar barátot is talál. Per, a kemény pásztor lesz Neita tanítómestere. Per elbeszéléseiből ismeri és szereti meg a vándor lappok küzdelmes életét, különös, érdekes hitvilágát. Új otthonában lassan elfelejti igazi családját, és belátja, hogy jó helyre vezérelte szerencsecsillaga.

Sorozatcím:
Csíkos Könyvek
Fordítók:
Sárközy Elga
Illusztrátorok:
Kecskés Ágnes
Borító tervezők:
Kecskés Ágnes
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
963110754X
Kötés típusa:
ragasztott papír, kiadói borítóban
Terjedelem:
251 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
A GERENDAHÁZBAN
A GYEREKRABLÁS 15
A VÁNDORLAPPOKNÁL 5o
PER, A Jő BARÁT
RÉNSZARVASŐRZÉS 55
KISBOR JAK SZÜLETÉSE
NOAIDÁK IVADÉKA 85
INDULÁS A NYÁRI TÁBORHELYRE 97
VÁNDORLÁS A HEGYEKBEN xo6
MEGÉRKEZÉS A NYÁRI TÁBORHELYRE 118
LAPP NYÁR 125
ŐSZI INDULÁS 149
ŐSZI VONULÁS SVÉDORSZÁG FELÉ 167
A TÉLI TÁBOR 175
A NAGY ÍNSÉG 197
NEITÁT ‚ELADJÁK" 216
NORVÉGIÁBAN. MAGÁNYOSAN 229
AZ ÚJ TELEPESNEL '240
BAEKKEBOTN ASSZONYA 2441

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019.08.19. 16:08

    Sara, a négyéves kislány, aki egy háromgyermekes, letelepült életmódot folytató lapp család tagja, gyerekrablás áldozata lesz. A vándorlappok közösségében ügyes, kedves, szeretetre méltó, alkalmazkodó fiatal lány lesz. A nomád életmódot folytató lapp nagycsalád nemcsak befogadja, hanem őszintén meg is szereti. A Neita nevet kapja tőlük.
    A történet előbb lassan hömpölyög. Lassan, ahogy a lappok téli szálláshelyükről a rénszarvascsordával vándorolnak nyári lakhelyükre. Neita egyre többet megtanul, és az olvasó is egyre jobban megismeri a réntartó lappok életét, szokásait és hiedelemvilágát. Aztán, amikor Neita felcseperedik, az események is felgyorsulnak…