Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Richard Wagner szenvedése és nagysága

Richard Wagner szenvedése és nagysága - Thomas Mann - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: Szenvedő és óriási, mint a század, amelyet a maga teljességében kifejez, a tizenkilencedik: így áll előttem Richard Wagner alakja. Látom szertelen, vonások-barázdálta arcát, ösztönökkel, szenvedélyekkel túlfűtött lelkét, s a szeretetet, amelyet életműve, az alkotás világának e nagyszerű, kétséges, sokféle értelmű és lenyűgöző fenoménje kelt bennem, alig-alig tudom különválasztani a század szeretetétől, amelyet élete nagy részben kitölt - hajszolt és nyughatatlan, elkínzott és félreismert, végül azonban világhírbe torkolló élete. Nekünk, akik ma élünk, s túl vagyunk terhelve kétségkívül páratlanul nehéz és újszerű feladatokkal, sem időnk, sem kedvünk igazságosan megítélni a mögöttünk elsüllyedő korszakot, amelyet polgárinak szokás nevezni; úgy viseltetünk a tizenkilencedik századdal, mint fiú az apjával - keményen, bírálón -, és ez így helyes.

Sorozatcím:
Mérleg
Fordítók:
Szőllősy Klára
Kiadó:
Európa
Kiadás éve:
1983
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630728613
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
95 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Thomas Mann

1875 - 1955
Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.) német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikájában a 19. századhoz kapcsolódik, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és vezérmotívumaihoz. Prózájára az ironikus hozzáállás és kétértelműség jellemző, az allegóriákat és mitológiai motívumokat művészileg egyre érettebb módon használta fel. A mellékmondatokkal és betoldásokkal bonyolított elbeszélésmódja ritmusos és kiegyensúlyozott, a beszédstílust a mindenkori tematikához igazította. Az egyes szavak tudatos, kiszámított kiválasztása által a jelentéstartalmat gazdagította. Az 1900-ban írt, 1901-ben kiadott első regényéért (A Buddenbrook ház) 1929-ben irodalmi Nobel-díjjal tüntették ki.

Thomas Mann  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 360 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 600 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 360 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...