Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Robotrepülőgépek Haditechnika fiataloknak

Robotrepülőgépek - Sárhidai Gyula - Régikönyvek
(1 vélemény)

Tapasztalati tény, hogy a hadviselés korszerű eszközeiben végbemenő fejlődés ütemének a felgyorsulása messze megelőzi a fegyverkorlátozási-csökkentési tárgyalások mechanizmusának "menetsebességét". Az ebből adódó követési távolság egyre nagyobbodik, és az ellentmondások - például az ellenőrizhetőség problémái bármilyen kölcsönös megállapodás esetén - az idő múlásával mind több gondot okozhatnak a fegyverkezési verseny megfékezésében. Az 1970-es évek második felében, amikor a Szovjetunió és az Egyesült Államok képviselői - még a SALT-2 szerződések aláírása előtt - a hadászati támadó harceszközök csökkentéséről tárgyaltak, egyebek között felmerült az is, hogy egyik fél se fejlesszen ki néhány száz kilométernél nagyobb hatótávolságú robotrepülőgépeket. Ez a probléma azonban akkor függőben maradt, később pedig ezen a területen a kutatási és kísérleti munkálatokban rendkívül nagy fejlődés következett be.

Sorozatcím:
Haditechnika fiataloknak
Illusztrátorok:
Molnár Ottó
Kiadó:
Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9633263395
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
64 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 23.50cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Sárhidai Gyula

Sárhidai Gyula  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
700 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.08.01. 5:17

    Nagyszerű sorozat, ami a maga idejében ifjúsági katonai ismeretterjesztő sorozatnak volt szánva, de akár még ma is használható az alapvető fegyverek, fegyverrendszerek, illetve azok működési elvének, felhasználásuk stb. megértésére.
    Ez a kiadvány picit elavult, mert a robotrepülőgépek fejlődése pont a kiadást követően gyorsult fel igazán (a számítási kapacitás megnövekedése, illetve a GPS további pontosodása miatt), de mint mondtam, az alapelvek megismerésére továbbra is alkalmas.
    Főleg azért is ajánlható a füzetecske, mert nagyon olcsón lehet manapság hozzájutni.