Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Rosszkedv, szomorúság, depresszió

Rosszkedv, szomorúság, depresszió - Popper Péter, Rihmer Zoltán, Tringer László - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ez a kötet az első témakör előadásait tartalmazza, vagyis a rosszkedvről, a szomorúságról és a depresszióról szól. Ezekről a lelki jelenségekről, de nem azért, hogy eltöröljük őket az emberek lelkéből... Vajon milyen lenne a világ, ha mindenki állandó jókedvben lubickolna? Talán olyan, mintha a tárgyaknak nem lenne árnyékuk, s mindent csak a kopár fény ragyogna be. Az élet változékony, örömre és szomorúságra, jókedvre és rosszkedvre egyaránt szolgáltat természetes okokat a lelkileg egészséges embernek is. Ám a depresszió más: lelki betegség. Gyógyítani kell. Ezért nem érdemes és nem szabad minden rossz hangulatunkat, letörtségünket depressziónak kinevezni. A mi kultúránkban a legtöbb ember kizárólag a sikerrre, a győzelemre, s a haszonra állítja be magát. S egyszerűen nincs eszköze arra - s ez nevelés hibája is - hogy elviselje a kudarcot, túltegye magát a vereségeken és a csalódásokon. Mérei Ferenc nemzetközi hírű pszichológus mondta egyszer, hogy a hiteles élet titka az, hogy az életben nem kell mindig jól járni! Aki le tud mondani erről a kényszeréről, az belsőleg nagyon szabad lesz és nagyon erős.

Sorozatcím:
Mesterkurzus - Az élet dolgai
Kiadó:
Saxum
Kiadás éve:
2004
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kaposvári Nyomda Kft.
ISBN:
963716801X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
172 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.50cm, Magasság: 17.50cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Popper Péter

Popper Péter  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1986
Antikvár könyv
4 000 Ft 3 600 Ft
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2004SAXUM KIADÓ KFT) 2018.03.25. 11:37

    Ebből a kis könyvből sok mindent megtudhatunk a depresszióról. Érthető, hétköznapi nyelven íródott.
    „…az az ember lesz depressziós, aki meg van arról győződve, hogy a jövője ugyan olyan lesz, mint a jelene. Tehát ha jelenben kínlódik, vagy szenved, meg van győződve arról, hogy a jövője ugyanilyen lesz.”