Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Sárga ostya

Sárga ostya - Tolnai Kálmán - Régikönyvek
(1 vélemény)

Tolnai Kálmán izgalmakban, fordulatokban bővelkedő könyveit elkapkodják az olvasók. Így volt ez A 16-os zárka lakójával, a Mohikán-galerivel, Az almatolvajjal és A zárkában cíművel. E kötetben, amelyet az olvasó kezében tart, részint új bűnügyi elbeszélésekkel, részint a már nem kapható könyveiből vett részletekkel kedveskedik olvasóinak. Az évek óta sehol sem kapható, nagy sikerű könyve, A 16-os zárka lakója részletei itt újra olvashatók. Új és korábbi bűnügyi történeteiben többnyire a tettesek vallanak cselekményeikről, a szerző csak a legszükségesebbeket javította szövegükön, nem igyekezett mindenáron irodalmiaskodó körítést adni az elbeszélő elítéltek történeteinek. A Sárga ostya című új kötet összefoglalja, egybegyűjti a szerző írásainak javát, sikeres regényeinek egyes izgalmas, tanulságos részleteit. A vallomástevők megtévedt emberek vagy tudatos bűnözők: a tükörbe néznek. Ezt a tükröt tartja kezében az olvasó. A bűnügyi elbeszéléseket, a regényrészleteket az író és barátja, M. zeneművész kétnapos együttlétének derűs, hangulatos visszaidézése kapcsolja össze.

Illusztrátorok:
Szlifka Anna
Kiadó:
Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás éve:
1983
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pannon Nyomda
ISBN:
9633219825
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
366 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Tolnai Kálmán

Tolnai Kálmán  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 10. 03. 12:25

    EBBEN A GYŰJTEMÉNYBEN IS EMBEREK BESZÉLNEK MAGUKRÓL.MEGTÉVEDTEK ÉS TUDATOS BŰNÖZŐK,MEGJAVULTAK ÉS JAVÍTHATATLANOK,ELSŐ BŰNTÉNYESEK ÉS VISSZAESŐK.HOSSZÚ ÉVEK ÓTA NYOMOZÓTISZT,DETEKTÍVKÉNT DOLGOZÓ TOLNAI KÁLMÁN MEGFIGYELI AZ EMBEREKET.Ő A MAGYAR ÁLLAMRENDŐRSÉG MAIGRET-JE PIPÁZÁS NÉLKÜL.BEHATOL A SÁRGA OSTYÁBAN IS AZ EMBERI LÉLEK MÉLYSÉGÉBE.NEMCSAK AZ AKTÁT VIZSGÁLJA,HANEM AZ EMBERT IS.MÁSIK PÉLDAKÉPE,STENDAL,AKI CSODÁLATOS PSZICHOLÓGIAI ÉRZÉKÉNEK KÖSZÖNHETTE IRODALMI NAGYSÁGÁT.A SZABADULTAK ÚJ ÉLETÉT IS NYOMON KÖVETI,HOGY HASZNUKRA VÁLT-E A BÖRTÖNBÜNTETÉS.EZ A KÖNYVE IS EGY VALÓSÁGOS KIS REGÉNY!JÓ SZÓRAKOZÁST HOZZÁ!