Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Schumann Robert Schumann

Schumann - Kroó György - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: "Mit ír August Schumann 1814-ben megjelent szászországi lexikonja (Staats-, Post- und Zeitungslexikon), Zwickauról? "A város Szászország egyik legszebb és legromantikusabb vidékén fekszik, a Mulde balpartján, kertek, mezők és termékeny földek között: a keleti oldalon, a folyó jobbpartján tetszetős magaslat terül el, az úgynevezett Brückenberg, amely széles és kellemes kilátást nyújt a városra. Nyugatra terjeszkedik a még magasabb Windberg, ennek felső részét szántóföldek és erdők borítják... Általában Zwickau egész környéke oly sok természeti szépséggel rendelkezik, hogy nyugodtan nevezhető parknak. Vegetációja oly gazdag, hogy alig van német vidék, amely felülmúlná..." A lexikon szerkesztője és kiadója, Friedrich August Gottlob Schumann 1807-ben Ronneburgból költözött a városba. Az éleseszű, szegény lelkész-fiú egyetemi végzettséget szerzett Lipcsében, de írói álmai nem teljesülhettek. A szükség arra kényszerítette, hogy egy könyvkereskedésben vállaljon állást, majd sokáig egy drogériában dolgozott. Írói elhivatottságának tudatában keserű kenyér volt ez számára. 1799-ben, 26 esztendős korában, bizonyos megalkuvással, végre összeegyeztethette a kenyérkeresés gondját irodalmi hajlamával: könyvkereskedő lett. Zwickauban megnyitott üzlete és kiadóvállalata, a "Gebrüder Schumann"-cég hamarosan a város és egész Szászország egyik fontos irodalmi és politikai központjává lesz. A világirodalom klasszikusainak német nyelvű kiadásával valóságos missziót töltött be, de nyitva áll ajtaja a korabeli irodalom képviselői előtt is és itt jeleni meg az a történelmi-politikai hetilap (Der erzgebirgische Bote), amely a nyugtalan Szászország haladó politikai erőinek ad hangot."

Sorozatcím:
Kis zenei könyvtár 4.
Borító tervezők:
K. Bócz István
Kiadó:
Bibliotheca
Kiadás éve:
1958
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum
Nyomtatott példányszám:
5.200 darab
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
257 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 14.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Bevezető 5
Schumann 9
Gyermekkor - Zwickau 11
Diákévek - Pályaválasztás - Lipcse 21
A Neue Zeitschrift für Musik élén 47
A romantikus zongoramuzsika költője 93
Harc Claráért 110
Gazdag aratás - Dalok - Szimfonikus és kamaraművek 133
Új partok felé - A Paradicsom és a Peri - Hangversenykörút Oroszországban - - Búcsú Lipcsétől 165
Hat esztendő Drezdában- A Forradalom-Genoveva 185
A hírnév - Düsselforff 221
A vég 238
Függelék 247
Schumann életének és főbb műveiknek vázlatos időrendi áttekintése 249

Kroó György

1926 - 1997
Kroó György (Eger, 1926. augusztus 26. – Budapest, 1997. november 12.) a 20. századi magyar zenekritika és zenetörténet-írás egyik legnagyobb alakja Tóth Aladár és Szabolcsi Bence mellett. Munkásságával a zenei ismeretterjesztés terén is maradandót alkotott.

Kroó György  további könyvei

55%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 450 Ft
55%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
640 Ft 288 Ft
35%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 170 Ft
25%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 200 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...