Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Seldwylai emberek

Seldwylai emberek - Keller, Gottfried - Régikönyvek
(0 vélemény)

Irodalmunk régi adósságát rója le ez a szép kötet, amikor Svájc klasszikus nagy németnyelvű írójának talán legérettebb művét juttatja el, nemes veretű fordításban, a magyar olvasóhoz. A XIX. század klasszikus elbeszélői között külön hely és magas rang illeti meg Kellert, a derűs humor, nemes érzelmesség és mély tragikum költői erejű mesemondóját - s a "Seldwylai emberek"-ről az irodalomtörténet eldöntötte, hogy az irodalmi műveltség fontos pillére. Seldwyla, ez a mesebeli város, Svájc örökérvényű szimbóluma s lakóiban a hótakarta hegyek, a festői zöld völgyek romantikus embereinek feledhetetlen arcképére találunk. Vidám, regényes és megrázó kalandok vonulnak el e könyv lapjain, a "Falusi Romeo és Júlia" szerelmes története a modern irodalom egyik legszebb parasztregénye, a "Három igazságos fésűslegény"-ről és a "Ruha teszi az embert" vidám szabólegényéről szóló történet a humor örökbecsű alkotásai közé tartozik, a "Tükör, a Cica" páratlanul szép mese, a "Szerelmes levelek" meg talán emberábrázolásával, a vidék költői légkörének érzetetésével ejti bűvöletbe az olvasó lelkét. Gottfried Keller mindeddig valahogy kívülmaradt a magyar olvasó érdeklődésén, annál bizonyosabb, hogy legjelentősebb művének fordítása revelációként fog hatni s mindenki hálával fogadja, hogy "A Regényírás Mesterei" klasszikus gyűjteménye megajándékozza ezzel a halhatatlan remekművel.

Sorozatcím:
A regényírás mesterei
Fordítók:
Schöpflin Aladár
Kiadó:
Franklin-Társulat Kiadása
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
398
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:

Keller, Gottfried

1819 - 1890
Gottfried Keller (Zürich, 1819. július 19. – Zürich, 1890. július 15.) svájci német realista író, a kritikai realizmus alakja, de lírája, politikai költészete is jelentős.

Keller, Gottfried  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 750 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...