Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Shakespeare szonettjei

Shakespeare szonettjei - William Shakespeare - Régikönyvek
(0 vélemény)

A magyar versolvasók többsége nem ismeri Shakespeare szonettjeit. Régi kiadásai elfogytak, új nem jelent meg. Időszerűnek láttam, hogy - elődeimtől eltérő felfogásban - lefordítsam az angol reneszánsz jellegzetesen pompás verssorozatát. Megvallom, elsősorban költői becsvágy ösztökélt, amikor erre a gyönyörű feladatra gondoltam. Nem én vagyok az első, de nem is az utolsó, aki költőelődeink példájára, irodalmunk gazdagítására angol költőt magyarul megszólaltat. Irodalmi nyelvünk és olvasható irodalmunk igen fiatal. Tehát még nagy virágzást, fejlődést tartogat számára a jövendő. Húsz} harminc, ötven év, főleg lírai költemények fordítása szempontjából, hosszú idő a nyelv életében. Új szavak, kifejezések születnek napról-napra, stílusunk hajlékonyabbá válik, rímelésünk, verstechnikánk tökéletesedik. A költő bizonyos idő múlva újracsiszolja, vagy esetleg teljesen átírja művét. Nincs ebben semmi meglepő.

Fordítók:
Keszthelyi Zoltán
Kiadó:
Szöllösy-Könyvkiadó
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
164 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

William Shakespeare

1564 - 1564
William Shakespeare 1564. április 23. (?) (keresztelési dátum: 1564. április 26.) – 1616. április 23. (Juliánus-naptár) / 1616. május 3. (Gergely-naptár); angol drámaíró, költő, színész.

William Shakespeare  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...