Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Siessünk

Siessünk - Nemes György - Régikönyvek
(1 vélemény)

Vajon eltüntetik-e azonnal vagy akár rövid idő alatt a szocialista viszonyok az előző korszak örökségét az emberek tudatában? - ezt kérdi Nemes György új regénye, a Siessünk. Vajon nem találunk-e szép számmal olyan állampolgárokat, akik nem törődnek egyébbel, mint magánambícióikkal, sérelmeikkel, előítéleteikkel, rokonszenveikkel? Milyen a sorsa annak az embernek, akit nem foglalkoztatnak korának eszményei, akit nem érdekel egyéb, mint a pénz, aki önmagát pusztítva és környezetét mérgezve rohan a nagyobb kereset, nagyobb autó és nagyobb villa után, akinek múltja, jelene és jövője egyaránt a siessünk! jegyében született? Nemes György egy középkorú mérnök egyetlen nagylélegzetű, belső monológjának, gondolatainak és emlékképeinek tükrében mutatja meg ezt a nagyon is aktuális erkölcsi-társadalmi problémát. A kötet másik kisregénye, a Dávid és Klotild, merőben más tárgyú és hangú írás: Daphnisz és Chloé mondájának modern feldolgozása. Két fiatal, egy tizenöt éves fiú és egy tizenhárom éves lány találkozik a hegyekben. Találkozásuk meghozza az érzékek tavaszébredését, a vágyat, mely felfedezi a testet, ám a vágy a két fiatal tapasztalatlansága következtében mégsem teljesülhet be. A lírai-ironikus alaphangú regény mai irodalmunkban ritka szókimondással, játékos erotikával beszéli el az örök-nagy témát.

Borító tervezők:
Szántó Tibor
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1971
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
246 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Siessünk 5
Dávid és Klotild 141

Nemes György

1910 - 1998
Nemes György (Debrecen, 1910. március 21. - Budapest, 1998. szeptember 11.) magyar író, újságíró, sajtótörténész. Nemes Katalin zongoraművész férje, Nemes Anna műfordító édesapja.

Nemes György  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 800 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 01. 28. 10:34

    Nagyon sajnálom,hogy Nemes György nincs az ismert írók között.Gyönyörű nyelvezet,gyönyörű történetek.