Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Solaris

Solaris - Stanislaw Lem - Régikönyvek
(1 vélemény)

Kris Kelvin pszichológus megérkezik egy távoli égitest, a Solaris felszíne felett lebegő űrállomásra. A bolygót plazmaóceán borítja, mely élet, sőt különös intelligencia jeleit mutatja, de az emberek mindeddig sikertelenül próbáltak kapcsolatot teremteni vele. Kelvint senki sem fogadja azÁllomáson, és a zavartan viselkedő dr. Snaut rejtélyes figyelmeztetésekkel próbálja megértetni vele, hogy veszély leselkedik rá. Még furcsább a merev és máskor mindig hivatalos Sartorius, aki be sem akarja engedni Kelvint a laborba, ahová elbarikádozta magát. A pszichológus lassan rájön az igazságra: az óceán őrületbe hajszolja a kutatókat, saját személyiségük legbelső, eltitkolt démonait szabadítva rájuk... A regényt először Borisz Nierenburg vitte filmre 1968-ban. Andrej Tarkovszkij Solaris-a 1972-ben készült, majd 2002-ben Steven Soderbergh is megfilmesítette a történetet. Michael Obst német zeneszerző hasonló címmel operát írt belőle. Stanisław Lem műve olyan gazdag, sokrétű tudományos, filozofikus, különös művészi alkotás, mintha ezek a zseniális feldolgozások különböző regényekből készültek volna. AzÍRÓRÓL Stanisław Lem (1921-2006) a huszadik század legsikeresebb, legolvasottabb sci-fi-írója, művei negyvenegy nyelven jelentek meg a világon. 1973-ban elnyerte az Amerikai Science Fictionés Fantasy Írók Szövetségének (SFWA) tiszteletbeli tagságát, de azt később az amerikai sci-fi igénytelenségére tett kritikus megjegyzései miatt visszavonták. __________ Mikor remekművel kerül kapcsolatba az ember, hallani kezdi ugyanazt a hívó szót, amelyik a művészt is alkotásra késztette. Andrej Tarkovszkij

Kiadó:
Európa Kiadó
Kiadás éve:
2016
ISBN:
9789634052296
Terjedelem:
264 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 14.00cm
Kategória:

Stanislaw Lem

Stanislaw Lem  további könyvei

DiLEMmák - Stanislaw Lem - Régikönyvek
10%
Kiadás éve: 2005
2 800 Ft 2 520 Ft (10%)
Antikvár könyv
Stanislaw Lem teljes science-fiction univerzuma II. kötet - Stanislaw Lem - Régikönyvek
20%
6 000 Ft 4 800 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1968Európa Könyvkiadó) 2016.03.08. 18:45

    Pszichológia és sci-fi keveréke ez a mű, tökéletes amalgám, amit nem csak a tudományos fantasztikum olvasói forgathatnak élvezettel.