Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Sorsdöntő találkozások: Szülők és gyermekek

Sorsdöntő találkozások: Szülők és gyermekek - F. Várkonyi Zsuzsa ,  Popper Péter ,  Ranschburg Jenő ,  Vekerdy Tamás, Orvos-Tóth Noémi - Régikönyvek
Sorsdöntő találkozások: Szülők és gyermekek - Régikönyvek Sorsdöntő találkozások: Szülők és gyermekek - Régikönyvek
(0 vélemény)

Szülő és gyermek találkozása - sorsdöntő találkozás, melynek lenyomatai egy életre ott maradnak a személyiségünkön. Vajon min múlik, hogy ez a kapcsolat szerencsésen alakul-e, vagy éppen szerencsétlenül? Hogy kiapadhatatlan erőforrást jelent-e számunkra, vagy ellenkezőleg, inkább mély fájdalmat és szinte lerakhatatlan terheket? Mi lehet az oka annak, hogy ebben a legalapvetőbb kapcsolatban gyakran hiába szeretnénk jól szeretni egymást, valahogy mégsem találjuk az utat a másikhoz? A kötet szerzői szellemi kalandozásuk során számos érdekes kérdésre kitérnek. Mi történik, ha a megszülető gyermek karaktere nem felel meg a szülő tudatos vagy tudattalan várakozásainak, reményeinek? Hogyan hatnak a kapcsolat és az életút alakulására a különböző kötődéstípusok és nevelési attitűdök, a határtartás sajátosságai? Miként alakul a nem várt, nem tervezett gyerekek sorsa? Hogyan jelennek meg a kapcsolatban a szülő saját gyermekkori tapasztalatai, traumái? Miféle sérüléseket okozhat az elmérgesedő, csúnya válás, a szülőtárs szidalmazása, a gyerekek tőle való elidegenítése? Milyen terheket jelent az úgynevezett szülősítés, amikor a gyermek felnőtt szerepbe kerül, ő hallgatja meg szülei problémáit, ő ad tanácsokat, ő hoz döntéseket, ő visel gondot anyjára vagy apjára? A Nyitott Akadémia sorozat egyik legkedveltebb, de már hosszú évek óta nem kapható kötete átszerkesztve és két további szerző vadonatúj írásaival kibővítve jelenik meg újra.

Sorozatcím:
Nyitott Akadémia
Borító tervezők:
Szabó György, Hegyi Péter
Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve:
2017
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Aduprint Kiadó és Nyomda Kft.
ISBN:
9786155281457
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
227 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.50cm, Magasság: 17.50cm
Kategória:
Dr. Ranschburg Jenő
Egy egész életre szóló találkozás

Dr. Vekerdy Tamás
;Vagyok, mint minden ember: fenség" 57

Dr. Popper Péter
ősök és utódok 97

Orvos-Tóth Nioémi
Generációk ajándéka 137

E Várkonyi Zsuzsa
Sonnan jöttem? 177

A kötet szerzői 225


F. Várkonyi Zsuzsa

F. Várkonyi Zsuzsa   további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...