Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Sorsüldözött szerelmesek Etiópiai történet

Sorsüldözött szerelmesek - Héliodórosz - Régikönyvek
(2 vélemény)

Héliodórosz, a szír származású görög regényíró, időszámításunk III. századában élt. A "sorsüldözött szerelmesek", a daliás Theagenész és a kivételesen szép és erényes Kharikleia bonyolult kalandokkal át- meg átszőtt, lebilincselően izgalmas története a korabeli szerelmi regény egyik legsikerültebb és egyben legterjedelmesebb alkotása, melyet az ötletes cselekménybonyolításon kívül az ábrázolásmód és a stílus díszítettsége tesz közkedvelt olvasmánnyá az ókor végétől napjainkig.

Fordítók:
Szepessy Tibor
Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
383 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Héliodórosz

Héliodórosz  további könyvei

legjobb ár
Hűségpont:
 
63%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 410 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1964Magyar Helikon) 2020. 08. 24. 12:46

    Egyetemista éveim nagy olvasmányélménye, amelyet azóta is szívesen olvasok újra és újra. A szó legnemesebb értelmében kalandregény, szerelemmel, kalózokkal, rengeteg váratlan eseménnyel, amelyek a szerelmeseket közel hozzák egymáshoz, majd újra elszakítják. Nagyon-nagyon izgalmas és fordulatos. És közben jóval több ennél. Érdemes elolvasni hozzá Bahtyin tanulmányát a kronotoposzokról, mert nagyon tanulságosan elemzi, miként működik a regényben a tér és az idő. Gondolkodásunk számára ma az egyik legérdekesebb, hogy a szerelmesek vagy együtt vannak, vagy elszakítva - két abszolút kategória, amelyek között nincs átmenet. Engem már az a gondolat is lenyűgöz, hogy a Kr. u. 3. században született ez e regény, és ma is olyan eleven olvasmány. Az ún. szofisztikus szerelmi regény műfajába tartozik, szinte utópisztikus végkifejlettel. Érdekes magyar vonatkozása, hogy Európa a Mátyás király corvinái között szereplő kéziratból ismerhette meg. Mindenképpen érdemes elolvasni!

  • (1982Kriterion Könyvkiadó) 2017. 04. 19. 19:04

    Kalandokkal teli története két fiatalnak, akik igyekeznek együtt maradni megannyi megpróbáltatás és kísértés ellenére. Kellemes kis olvasmány, csak ajánlani tudom!