Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Sötét hajnal

Sötét hajnal - Bibó Lajos - Régikönyvek
Sötét hajnal - Régikönyvek Sötét hajnal - Régikönyvek
(0 vélemény)

Bibó Lajos. Sötét hajnal. Budapest, [é.n.]. Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság kiadása. Stádium Sajtóvállalat Rt. 255 p. Félvászon kiadói borítóban. // Részlet a regényből: A csontot hasogatóan csikorgó vonat rándult egyet, akkor nagyot zökkenve megállott. Hogy a kerekek és ütközők elnémultak, pillanatra fülsiketítő csend támadt. A fék olyan gorombán szorított, hogy az utolsó kocsi csaknem egyidőben lökődött előre meg hátra. Cser Lajos homloka odakoccant az ablakrámához. - Na - motyogta félig hangosan. - Budapesttől idáig ez az első barátságos mozdulata ennek a keshedt kávédarálónak. Lehúzta az ablakot. Kitekintett a reménytelen őszi éjszakába. Elől magányos lámpa virrasztotta a megfeneklett időt. Mögötte magábaroskadt, szürke állomásépület hallgatott néhány csüggedt akác árnyékában. Sokan ereszkedtek le a vonat lépcsőiről, de hang alig hallatszott; a kalauzok lámpásaikkal kezükben lompos részvétlenséggel bámultak előre; a leszállt utasok szinte kotródva igyekeztek a kijárat felé; senkisem kiabált hordár után; egyetlen nőszemély sem sivalkodott, hogy a vonaton felejtette esernyőjét vagy más holmiját, - így ez az ittenvaló világ, a hirtelen támadt mozgás és elevenség ellenére is, kihaltnak és üresnek látszott.

Kiadó:
Stádium Sajtóvállalat Rt.
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Stádium Sajtóvállalat Rt.
Kötés típusa:
félvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
255 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Bibó Lajos

1890 - 1972
Bibó Lajos (Hódmezővásárhely, 1890. december 20. – Hódmezővásárhely, 1972. október 27.) magyar író, drámaíró, újságíró, színházi lapszerkesztő.

Bibó Lajos  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...