Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban

Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban - Régikönyvek
Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban - Régikönyvek Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban - Régikönyvek Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban - Régikönyvek Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban - Régikönyvek Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Landgráf Katalin, Kappanyos Katalin
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai nyomda
ISBN:
9632213114
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
192 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
Előszó 7
Bevezető 9

I. A szabadban használható
sütő-főző eszközök 11
Sütő-főző szerszámok és egyéb
anyagok 11
Nyárs 11
Rostsütő (rostély) 13
Bogrács 15
Lábassütő, serpenyő 17
Diszkosz 18
Agyag 18
Fólia 18
Tűz 19
Egyéb segédeszközök 19
A kempingkonyha alapvető
felszerelései 21
Sütő-főző helyek és hordozható
tűzhelyek 21
Rögtönzött tűzhelyek 21
Épített — állandó tűzrakó helyek 21 Hordozható, szabadtéri tűzhelyek 27
Hordozható, szabadtéri tűzhelyek 27

II. Az ételek elkészítése 29
Sütési-főzési előkészületek 29
Ételkiegészítők és -ízesítők 30
Alapelvek, fűszerkivonatok,
ételízesítők 30
ízesített vajak 32
Pürék, töltelékek, raguk, 34
Fűszeres olajok 35
Salátaöntetek 35


Mártások 39
Előételek, középfogások
és köretek 43
Előétel-koktélok 43
Saláták 47
Zöldségekből és főzelékekből
készült ételek 54
Tojásételek 66
Tésztafélék 69
Egyéb előételek 72
Vendégvárás hidegtállal 75
Levesek 76
Egytálételek 81
Serpenyős párolt és paprikás
ételek 92
Pörköltek, paprikások, raguk 92
Párolt halételek 102
Egyéb párolt ételek 104
Nyársonsültek 106
Szalonnasütés 106
Egybensültek nyárson 107
Apróhúsok nyárson 113
Rostonsültek 117
Szelethúsok roston sütve 117
Vagdalt húsok roston sütve 126
Roston sült halak és kagylók 129
Roston sült szárnyasételek 130
Diszkoszban sültek 131
Kemencében — sütőben sültek 133
Fóliában, agyagban és hamuban
sütött ételek 143
„Lábassütőben" készített ételek 147


Édességek — gyümölcsök 150
Gyümölcs és fagylalt 154
Kevert túrók, krémsajtok,
sajtfalatok 156

Ill. Italok megválasztása 159
Az italok 160
Sörök 160
Borok 160
Égetett szeszes italok 162
Kevert italok 162
Egy-két tanács az italkeveréshez 163
Néhány kevert ital receptje 163
Alkoholmentes italok 166
Az egyes ételekhez illő italok 168
Az egyes ételcsoportokhoz
ajánlható italok 168

IV. Étkezési alkalmak
a szabadban 17 1
Az étvágygerjesztő italok
megválasztása 172
A különböző napszakokban
készíthető, kínálható ételek
és italok 173


Reggeli kínálat 173
Tízórai választék 173
Ebédmenük 174
Délutáni uzsonnára kínálható 174
Vacsoramenük 174

A különböző alkalmakkor
készíthető és kínálható ételek
és italok 175
Garden party 175
Garden party
a Tanya-csárdában 176
Gyermekparty a kertben 177
Diszkoszparty a hétvégi házban 177
Fondüparty a teraszon 178
Délutáni kártyázás 178
Borkóstoló a pincében vagy
a présházban 178
Borkóstolóval összekötött vacsora
az egri Szépasszony-völgyben 179
Szüreti mulatság 180
Kirándulás-gyalogtúrák 180
Pisztrángsütés a Szalajka-völgyben 182
Csónaktúra a Dunán 182
Kempingezés 183
Receptmatató 187


Csizmadia László

Csizmadia László  további könyvei

40%
1 000 Ft 600 Ft (40%)
Antikvár könyv
50%
800 Ft 400 Ft (50%)
Antikvár könyv
50%
1 600 Ft 800 Ft (50%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...