Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv

Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv - dr. Katona László, dr. Rácz Endre - Régikönyvek
Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv - Régikönyvek Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv - Régikönyvek Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv - Régikönyvek Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve:
2000
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
-
ISBN:
9639239534
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
251
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 18.50cm
Kategória:
Előszó 11

Mi a szabványosítás, illetve a szabvány? (dr. Katona László) 14

A szabványosítás története 19

A nemzetközi szabványosítás 25
Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) 25
Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) 27
Egyéb regionális szabványosító szervezetek 33

A magyar nemzeti szabványosítás 37
A hazai szabványosítás szervezete 37
Praktikus ismeretek 39
A szabványjel 39
A szabvány tárgya 40
Előszabvány 40
Szabványtervezet 41
Szabványmódosítás 41
A szabványok hatálya 42
Az eltérés iránti kérelem 43
A nemzetközi szabványok honosítása 43
Új szabványok kidolgozásának, a szabványok
módosításának, visszavonásának kezdeményezése 44
A Szabványügyi Közlöny 44


A Magyar Nemzeti Szabványok Jegyzéke 45
A szabványok beszerzése 45
Részvétel a Magyar Szabványügyi Testület munkájában 46

Szűkebb konszenzuson alapuló (önkéntes) műszaki szabályok .. 47

Néhány kiemelt fontosságú szabványról 48
Mezőgazdasági szabványok 48
Nemzeti, kötelező alkalmazású mezőgazdasági
szabványok 48
Nemzeti, önkéntes alkalmazású mezőgazdasági
szabványok 49
Élelmiszer-ipari szabványok 52
EN és ISO vizsgálati szabványok 54
Nemzeti, kötelező alkalmazású vizsgálati szabványok 54
Nemzeti, önkéntes alkalmazású vizsgálati szabványok 55
Minőségüggyel és a környezettel kapcsolatos szabványok 57
Munkavédelmi szabványok 60
CEN munkavédelmi szabványok 60
Nemzeti munkavédelmi szabványok 60
A munkavédelemre vonatkozó szabályok 61
Megfelelőség tanúsítás 63
Kötelező megfelelőség tanúsítási rendszer 63
Önkéntes megfelelőség tanúsítási rendszer 64

Merre tovább szabványosítás? 67
Ahogy a WTO és az EU látja 67
Ahogy az ISO látja 71
A jövő feladatai számunkra 72

Élelmiszer-ipari alapanyag- és termékszabványok 74
Adalékanyagok 74
Gyümölcslevek 74
Hús és húskészítmények 74


Baromfihús és tojás 75
Hal 75
Zsírok és olajok 76
Szeszesitalok 76
Sűtőipari termékek 77
Tej és tejtermékek 77
Friss és feldolgozott zöldség-gyümölcs termékek 77
Sör 79
Méz 79
Fűszerpaprika 79
Malomipari termékek 79
Édesipari termékek 81
Kávé 82
Palackozott vizek 82
Keményítő 82
Olajmagvak 83
Tea 83
Fűszerek 83
Élelmiszer-ipari vizsgálati szabványok 84
Általános vizsgálati szabványok 84
Cukoripari termékek 104
Gyümölcslevek 104
Hús és húskészítmények 107
Zsírok és olajok 108
Szeszesitalok 111
Sütőipari termékek 112
Tej és tejtermékek 113
Tej és tejkészítmények 113
Tej alapú csecsemő- és gyermektápszerek 118
Tartósított termékek 119
Sör 121
Méz 121
Fűszerpaprika-őrlemény 122
Malomipari termékek 122


Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...