Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szakácskönyv

Szakácskönyv - Horváth Ilona - Régikönyvek
(10 vélemény)

Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltűnt a szemünk elöl. Most végre újra kezünkben foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segítségével megismerhetjük és elkészíthetjük a tradicionális magyar konyha remekeit.

Kiadó:
Vince Kiadó
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9639069922
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
403
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:
Bevezető 5
Ki vagyok - mire van szükségem? 6
A vitaminokról 14
Ízekről - fűszerekről 15
A háztartás megszervezése 20
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások 22
Előkészítő eljárások 22
Elkészítő eljárások 24
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez 27
Az anyagok lazítása 27
Ízesítés 28
Sűrítés 28
Rántáskészítés 28
Habarás 29
Bundázás (panírozás) 30
Bundázás más módjai 30
Lerakás, rétegzés 30
Töltés 31
Derítés, tisztítás 31
Áttörés (passzírozás) 31
Sűrűre főzés vagy verés 32
Habverés 32
Kocsonyásítás zselatinnal 32
Befejező eljárások 33
Tálalás, terítés 33
Segítőtársaink a konyhában 34
Kuktafazék 34
Teflonedények 36
Alumíniumfólia (alufólia) és folpack 37
Római tál 37
Rostsütők 38
Mikrohullámú készülék 38
Ételleírások 43
Levesek 43
Zöldséglevesek 44
Húslevesek 49
Habart gyümölcslevesek 53
Rántott levesek 55
Tésztalevesek 56
Száraz hüvelyesekből készült levesek 57
Vegyes levesek 58
Levesbetétek 58
Előételek 63
Sós felfújtak (pudingok) 63
Tészta előételek 68
Főzelékfélék 73
Burgonya 73
Zöldfőzelékek 77
Főzelékek száraz hüvelyesekből 89
Zöldséges egytálételek 91
Gombás ételek 105
Húsok 108
A húsokról általában 108
A húsok előkészítése, párolása és sütése 109
Marhahúsok 110
Borjúhúsok 120
Sertéshúsok 123
A sertés házi feldolgozása 127
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) 133
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék 134
Szárnyasok 137
Csirkéből készült ételek 138
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése 142
A kacsa sütése 142
A hízott liba feldolgozása 143
A pulyka feldolgozása 147
Házinyúl 148
Vadak 150
Vadszárnyasok 152
Halak 154
Felvágottból készülő és hústalan feltételek főzelékekhez, mártásokhoz 159
Tojásételek 165
Meleg szendvicsek 172
Köretek 175
Mártások 178
Meleg mártások 178
Hideg mártások 182
Saláták 186
Hidegkonyha 194
Szendvicsek 207
Meleg tészták 211
Főtt tészták 211
Puliszka 217
Burgonyás tészták 218
Palacsinták 220
Vegyes tészták 224
Kelt tészták 226
Rétestészták 231
Rétestöltelékek 232
Édes felfújtak 234
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek 237
Leveles tészták 240
Hajtogatott leveles vajastészták 240
Gyorsan készíthető leveles vajastészta 244
Élesztővel kélszült hajtogatott leveles vajastészták 244
Hájas tészták 246
Egyéb leveles tészták 247
Sütemények 249
Égetett vagy forrázott tészták 249
Kevert tészták 250
Omlós tészták vagy linzerek 255
Élesztős omlós tészták 255
Élesztő nélküli omlós tészták 257
Vegyes édes aprósütemények 263
Mézes tészták 270
Sós aprósütemények 272
Torták 277
Babapiskótából készült torták, édességek 286
Tortakrémek - tortabevonatok 287
Sütés nélkül 292
Vegyes édességek 293
Habok, krémek 293
Gyümölcsből készített édességek 302
Gyümölcssaláták 305
Fagylaltok - parfék 308
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák 313
Italok 315
Turmix-italok 321
Tartósítás 324
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez 330
Gyümölcsízek (lekvárok) 331
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) 334
Gyümölcskocsonyák (-zselék) 337
Gyümölcsszörpök 338
Főzelékek tartósítása 339
Befőzéssel tartósított zöldségfélék 340
Sózással tartósított zöldségfélék 342
Szárított zöldségfélék 343
Savanyúságok 344
A korszerű konyha 347
Gyorsfagyasztott ételek 347
Gyorsfagyasztás házilag 348
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről? 349
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről? 351
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról? 353
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat? 354
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket? 356
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról? 357
Félkész ételek - por és pehely alakban 358
Tudnivalók a konzervekről 361
Főzés-sütés a szabadban 363
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? 363
Mit főzhetünk a szabadban? 364
Mit süssünk a szabadban? 365
Rostonsültek 365
Nyársonsültek 369
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása 369
Alufóliában sültek 370
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban 372
Alapanyagok 373
Ízesítők 374
Különféle tanácsok 377
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? 377
Egyéb tanácsok 377
Elrontott ételek helyrehozása 379
Maradék ételek felhasználása 381
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? 381
Tárgymutató 385

Horváth Ilona

Horváth Ilona  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 500 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 560 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1986Magyar Nők Országos Tanácsa) 2021. 11. 02. 16:05

    Alapmű!
    Minden szükséges benne van, amire egy kezdő vagy gyakorló főzni vágyónak csak szüksége lehet.

  • (2016Szalay Könyvkiadó és Keresked?ház Kft.) 2021. 04. 16. 9:12

    Horváth Ilona könyve az évek folyamán segítetségemre volt.
    Mivel nekem az 1973-as kiadás van meg, ami koránál fogva nagyon elhasználódott, ezért nagyon örülök ennek az új kiadásnak.
    Szerintem nélkülözhetetlen nemcsak a kezdő, de a gyakorló háziasszonyok körében is.

  • (2016Szalay Könyvkiadó és Keresked?ház Kft.) 2021. 01. 27. 18:06

    Maximálisan kedves, korrekt, rugalmas, kommunikatív eladó! Jó szívvel ajánlom!

  • (2016Szalay Könyvkiadó és Keresked?ház Kft.) 2021. 01. 27. 17:59

    Maximálisan kedves, korrekt, kommunikatív eladó. Jó szívvel ajánlom!

  • (2008Pannon-Literatúra Kft.) 2019. 11. 04. 13:42

    A főzés bibliája

  • (2016Szalay Könyvkiadó és Keresked?ház Kft.) 2019. 03. 21. 12:22

    A könyv első kiadása elhasználódott, ezért szükséges volt újra beszerezni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, alapkönyv a főzéshez.

  • (2016Szalay Könyvkiadó és Keresked?ház Kft.) 2018. 06. 14. 13:28

    Alapkönyv az otthoni szakács tevékenységhez. Mivel a régi 25 éves könbünk elhasznàlòdott, ezèrt vettük meg ùj kiadàsban.

  • (2016Szalay Könyvkiadó és Keresked?ház Kft.) 2018. 06. 14. 13:26

    Alapkönyv az otthoni szakács tevékenységhez. Mivel a régi 25 éves könbünk elhasznàlòdott, ezèrt vettük meg ùj kiadàsban.

  • (Pannon-Literatúra Kft.) 2018. 04. 27. 14:38

    Köszönöm szépen az ajánlatot ,de már megszereztük a kért könyvet . Nem kérek több értesítést!

  • (2016Szalay Könyvkiadó és Keresked?ház Kft.) 2018. 02. 27. 19:34

    Tényleg alapmű. Anno ebből tanultam főzni, az első példányt rongyosra "főztem".