Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Száz magyarok könyvei IV.

Száz magyarok könyvei IV. - Balázs Béla, Elek Artúr, Erdős Renée, Gábor Andor, Karinthy Frigyes, Lakatos László, Murai Károly, Somlyó Zoltán, Tóth Béla, Vér Mátyás - Régikönyvek
Száz magyarok könyvei IV. - Régikönyvek Száz magyarok könyvei IV. - Régikönyvek Száz magyarok könyvei IV. - Régikönyvek Száz magyarok könyvei IV. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Balázs Béla; Elek Artúr; Erdős Renée; [et al.]. Száz magyarok könyvei IV. Budapest, [1928]. Légrády-kiadás (Ny.). [7], 319, [3] p. (Száz magyarok könyvei). A szerzők fekete-fehér fotóival illusztrálva. Aranyozott kiadói egész vászonkötés. / "Ugy gondolom, hogy minden embernek vallásos kötelessége volna naplót irni és önéletrajzot. Szimpla és egymáshoz nagyon hasonló történetek tömege támadna, mégis ezek volnának az egyedüli pozitív dokumentumai az Életcsodának. Az óriás emberlaboratorium kórtörténeteinek e gyűjteményét valami kolosszális levéltár-templomban kellene megőrizni: a földön átvonuló emberiség lábnyomait. Ugy gondolom, nem nagy dolgok azok sem, melyek velem történtek. De csodálkoznom kell rajta, hogy mért éppen énnekem szánta éppen ezt a sors? Nevemre cimzett üzenete ez istennek. Mért éppen ez? - kérdem. Meg is irtam volna már az én néhány esztendőmet, ha nem riasztott volna az, hogy milyen kegyetlenül nézem. Nem magamat, hanem a dolgokat. Megdöbbentően értelmesnek és szükségszerűnek látom életem minden eseményét. Pedig van-e kegyetlenebb, mint azt mondani: meghalt édesatyám, elhagytak barátok és szeretők, de mindennek értelme volt és célja, én értem történt, rendben van. "

Kiadó:
Légrády-kiadás
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Légrády Nyomda és Könyvkiadó Részvénytársaság
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
319
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
1.00kg
Kategória:
1. Balázs Béla Oldal7
Arcképe.
Önéletrajza.
Történet a Logody-utcából.
2. Elek Artúr 59
Arcképe.
Önéletrajza.
Lala néném.
3. Erdős Renée 91
Arcképe.
Önéletrajza.
A hattyúk.
4. Gábor Andor 141
Arcképe.
Önéletrajza.
Találka.
5. Karinthy Frigyes 159
Arcképe.
Önéletrajza.
. Cipócsokor.
6. Lakatos László 173
Arcképe.
Önéletrajza.
Levin halála.
7. Muray Károly 193
Arcképe.
Önéletrajza.
Virágfakadás.


Oldal
8. Somlyó Zoltán 241
Arcképe.
Onéletrajza.
Elkésett katonák.
9. Tóth Béla 257
Arcképe.
Életrajza.
A Boldogasszony dervise.
10. Vér Mátyás 301
Arcképe.
Onéletrajza.
Csoda.

Balázs Béla

1884 - 1949
Balázs Béla, 1913-ig Bauer Herbert Béla (Szeged, 1884. augusztus 4. – Budapest, Józsefváros, 1949. május 17.) költő, író, filmesztéta, filmrendező, filmfőiskolai tanár.

Balázs Béla  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1921
Antikvár könyv
1 200 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...