Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szellemés nemzet

Szellemés nemzet - Miskolczy Ambrus - Régikönyvek
(0 vélemény)

Babits Mihály, Szekfû Gyula, Eckhardt Sándor és Zolnai Béla világáról Az 1930-40-es évek magyar szellemi ellenállásának és útkeresésének néhány nagy művét elemzi munkánk; azt ahogy a tudós írók és tudós professzorok, az ún. reformkonzervatívok valamiféle utópisztikus vagy utópiába hanyatló virtuális Magyarország képét próbálták megalkotni. amelyben a szellem, a műveltség ad tartalmat a nemzetnek. Gondolatok érlelődésének vagy a közeghez való alkalmazkodás miatt: gondolatok torzulásának folyamatát myomozzuk szellemi elődeink dialógusaiban: könyvek margójára vetett feljegyzéseiben, leveleiben, naplóiban, korrektúra- javításaikban és abban, amit a külvilág elé bocsátottak.

Kiadó:
Napvilág Kiadó
Kiadás éve:
2001
ISBN:
9639082961
Terjedelem:
248 oldal

Miskolczy Ambrus

1947 -
Miskolczy Ambrus (Marosvásárhely, 1947. szeptember 29. –) Széchenyi-díjas történész, MTA doktor, egyetemi tanár. Az MTA Magyar-Román Történész Vegyesbizottság alelnöke. A Közös dolgaink, az Encyclopaedia Transylvanica című könyvsorozat, az Europa Balcanica-Danubiana-Carpathica című évkönyv szerkesztője.

Miskolczy Ambrus  további könyvei

A bolygó zsidó Bécsben - Miskolczy Ambrus - Régikönyvek
10%
2 300 Ft 2 070 Ft (10%)
Antikvár könyv
A modernitás útjain és tévútjain - Miskolczy Ambrus - Régikönyvek
15%
3 200 Ft 2 720 Ft (15%)
Új könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...