Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szemadám György

Szemadám György - Szemadám György - Régikönyvek
(0 vélemény)

„Vaszkó Erzsébet következetes, meg nem alkuvó személyisége és festészete befolyásolta - alakította indulását. Mellette korai munkáira Bálint Endre, Barcsay Jenő és Korniss Dezső munkássága is hatott. A '60-as évek végén csoporttá szerveződő, magukat önerejükből felküzdő fiatalok egyik vezető egyénisége. A '70-es évek első felében több happening és performansz résztvevője, organizátora, melyeket a kor kultúrpolitikája, mint minden avantgárd megmozdulást, a rendszer elleni provokációnak tekintett. Festményei stilizált, jelszerű állatokat, sokszor madarakat megjelenítő, elvont, formatöredékeket bemutató ábrázolások, melyeknek stiláris jellemzői a redukált formák, a hangsúlyos színmezők és a határozott kontúrok. A '80-as évek második felétől kifejezésmódja klasszicizálódik, figurálissá válik és festésmódját az aprólékosság, a kidolgozottság, az erős kontúrok jellemzik, miközben megmarad korábbi tematikájánál. Képein elszigetelt festői jeleknek, azok összefüggésének tárgyi azonosíthatósága helyett egy-egy idea tárgyiasul a festői jelek logikus vagy illogikus kapcsolódásában, s ezek a gondolatok hol technikailag rendkívül kimunkáltan, hol a technika milyenségére kérdeznek rá, vagy emberi problémákat feszegetnek." (Kortárs Művészeti Lexikon 2001. Enciklopédia Kiadó)

Borító tervezők:
Fodor Tamás, Szemadám György
Kapcsolódó festőművészek:
SZEMADÁM György (1947)
Kiadó:
Méry Ratio
Kiadás éve:
2007
Kiadás helye:
Somorja
Nyomda:
Alföldi Nyomda Rt.
ISBN:
9788089286058
Kötés típusa:
kemény papír
Terjedelem:
147 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.50cm, Magasság: 30.50cm
Kategória:

Szemadám György

1947 -
Szemadám György (Budapest, 1947. október 25. –) Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, művészeti író és filmrendező, érdemes művész. A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti tagozatának tagja (2004).

Szemadám György  további könyvei

Életünk tárgyai - Szemadám György - Régikönyvek
30%
1 500 Ft 1 050 Ft (30%)
Antikvár könyv
Szabics Ágnes - Szemadám György - Régikönyvek
60%
800 Ft 320 Ft (60%)
Antikvár könyv
Jelképtár - Hoppál Mihály, Jankovics Marcell, Nagy András, Szemadám György - Régikönyvek
10%
2 200 Ft 1 980 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...