Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vizsolyi Biblia I-II. (reprint)

Vizsolyi Biblia I-II. (reprint) - Károlyi Gáspár - Régikönyvek
Vizsolyi Biblia I-II. (reprint) - Régikönyvek Vizsolyi Biblia I-II. (reprint) - Régikönyvek Vizsolyi Biblia I-II. (reprint) - Régikönyvek Vizsolyi Biblia I-II. (reprint) - Régikönyvek
(2 vélemény)

Előszó: "Első teljes, nyomtatásban megjelent magyar nyelvű bibliánkat tartja kezében az olvasó. Csaknem négy évszázadon keresztül élő része volt nemzeti kultúránknak, de csak most, mikor Károlyi Gáspár bibliafordításának sokszor javított változata is lassan kiszorul az egyházi használatból, teljesült a régi óhaj, a munka hasonmás kiadása: nyelvünknek, irodalmunknak és nyomdászatunknak e 16. századi remeke újra eredeti szépségében áll előttünk Ez a kiadás a Károlyi-biblia - 1590-ben Vizsolyban, Mantskovit Bálint műhelyében nyomtatott - első kiadásának hasonmása. Gold-kid kötésben."

Fordítók:
Károlyi Gáspár
Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner Nyomda Dürer üzeme
ISBN:
9632075455
Kötés típusa:
műbőr
Terjedelem:
686+507
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.50cm, Magasság: 30.00cm
Súly:
5.00kg
Kategória:

Károlyi Gáspár

Károlyi Gáspár (a protestáns gyakorlatban: Károli Gáspár; Nagykároly, 1529 körül – Gönc, 1591) Eredeti neve Radicsics Gáspár volt, de később a szülővárosáról Carolinak avagy Caroliusnak nevezte magát. Református lelkipásztor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület esperese, a Biblia első teljes magyar fordításának elkészítője.

Károlyi Gáspár  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.08.14. 20:39

    várom a vizsolyi biblia reprintet-egyedi

  • 2020.07.08. 10:53

    értékelésem:
    ez a teljes kiadás: 2 bőrkötet, kísérőkötet, papírvédőtok, így szerettem volna már régóta Márton József