Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szenvedélyes szeretet

Szenvedélyes szeretet - Robert Merle - Régikönyvek
(2 vélemény)

A XVI. századi Franciaországot, a hugenották viharos, vérzivataros századát felelevenítő, nagyszabású, tizenhárom kötetes regényfolyam ötödik kötetében Robert Merle részletesen és történelmileg hiteles, színesen és lebilincselően tudósít III. Henrik tizenöt éves uralkodásának második feléről, a Katolikus Liga két vezetőjének, Henri és Louise de Guise hercegeknek a meggyilkolásáról, a király és a trónörökösül jelölt Navarrai Henrik kibéküléséről, Párizs ostromáról, az iszonyú párizsi éhínségről s végül annak az egységes országnak a megszületéséről, amelyet a mai világ Franciaországként ismer. És ezeknek a világfordító eseményeknek szemtanúja és részese a minden kalandra kapható, minden veszedelmes küldetésre vállalkozó Pierre de Siorac, III. Henrik orvosa és titkos "ágense". A történelmi és irodalmi fordulatokban bővelkedő, remekbe szabott, amúgy is sodró lendületű regényt középkoriasan hátborzongató epizódok, valamint szenvedélyes természetű és nem éppen szigorú erkölcsű hősünk újabb szerelmi kalandjai élénkítik-gazdagítják.

Sorozatcím:
Francia história
Fordítók:
Görög Lívia
Borító tervezők:
Sz. Bodnár Éva
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Rt.
ISBN:
9630778521
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
592
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Robert Merle

1908 - 2004
Robert Merle (Tebesza, Algéria, 1908. augusztus 28. – Malmaison, Franciaország, 2004. március 27.) francia író.

Robert Merle  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1993
Antikvár könyv
1 500 Ft
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1998
Antikvár könyv
800 Ft
akár 10%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1998Európa Könyvkiadó) 2018.10.30. 14:51

    Merle-nek ez a 13 kötetes sorozata ,melynek ez az 5.kötete a sorban,a 16-17.századi Franciország,pápisták és hugenották,rokonok révén I.Erzsébet és II.Fülöp,Anglia és Spanyolország,"Párizs megér egy misét" Henrik király,orvosképzés,Montaigne,Párizs élet,stb stb.Kell ennél több?Nem mond ez eleget?Erre a télre bebiztosítottam magam kultúrával.Utáltam a történelmet iskolában,most imádom a történelmi könyveket.Olvassátok el,külön-külön is olvashatók a könyvek,de egymásután,fantasztikus!

  • (1991Európa Könyvkiadó) 2018.03.17. 22:10

    Nagyon jó könyv!!