Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szerbhorvát-magyar szótár

Szerbhorvát-magyar szótár - Hadrovics László - Régikönyvek
Szerbhorvát-magyar szótár - Régikönyvek Szerbhorvát-magyar szótár - Régikönyvek
(0 vélemény)

A jelen szótár régóta érzett hiányt igyekszik pótolni. Azok a szerbhorvát-magyar szótárak, amelyek még az első világháború előtt vagy a két világháború között jelentek meg, részben könyvárusi forgalomban már egyáltalán nem kaphatók, részben pedig mindkét nyelv rohamos fejlődése következtében sok tekintetben elavult szókincset tartalmaznak, illetőleg nagy hiányokat mutatnak. Fő hiányosságuk az,hogy nem tartalmazzák a szocializmus építésével kapcsolatos, ma már mindennapi életünkbe átment és nélkülözhetetlen szó- és kifejezésanyagot. Az egyre intenzívebbé váló magyar jugoszláv kapcsolatok kiépítésében tehát nem mindenben tudnak a célnak megfelelni. Ezek a körülmények tették szükségessé a jelen szótár megjelentetését.

Sorozatcím:
Kisszótár sorozat
Kiadó:
Terra
Kiadás éve:
1972
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2.
Nyomtatott példányszám:
8.000 darab
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
688 oldal
Nyelv:
szerbhorvát, magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 14.00cm
Súly:
0.35kg
Kategória:

Hadrovics László

1910 - 1997
Hadrovics László (Alsólendva, 1910. június 27. – Solymár, 1997. május 12.) állami díjas nyelvész, szlavista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe a délszláv-magyar történelem, valamint a horvát nyelv helyesírás- és nyelvtörténete, valamint a magyar funkcionális mondattan és frazeológia. Fontos kései műve az 1993-ban megjelent Magyar történeti jelentéstan című munkája. Jelentős szótárkészítő munkássága is, a magyar–orosz, magyar–horvát, illetve magyar–szerb szótárak elkészítésében vett részt.

Hadrovics László  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 900 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...