Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szocializmus és kultúra. (Dedikált.)

Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Kállai Gyula - Régikönyvek
Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Régikönyvek Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Régikönyvek Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Régikönyvek Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Régikönyvek Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Régikönyvek Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Régikönyvek Szocializmus és kultúra. (Dedikált.) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kállai Gyula Szocializmus és kultúra. (Budapest), 1962. Gondolat Kiadó (Franklin-ny.) 412 p. Egyetlen kiadás. Dedikált: „Roland Antoniewicz elvtársnak tisztelettel: Kállai Gyula. Bpest, 1979. XII. 12.” Kállai Gyula miniszterelnökhelyettes elvtársnak, a Hazafias Népfront Országos Tanácsának örökös elnökének beszédei és vezércikkei 1957–1962 között. Kállai elvtárs kezdeményezésére indították meg a Nagy Imre-pert, a kötet első írását az 1956-as forradalom ellen irányuló ingerült düh határozza meg, a nyugati imperialista összeesküvés és a fasiszta revízió állandó emlegetésével. A többi írásban inkább kulturális területre koncentrál: írói egyleteket nyit meg, kitűzi a szocialista realizmus megteremtésének célját az összes művészeti ágban, nevel, eligazít, irányt mutat az Aczél György előtti időszak kulturális főtényezője. Kötetünkből a 20. ív hiányzik. A címoldalon, az előzékeken és a belív számos oldalán régi tulajdonosi bélyegzés. Prov.: Roland Antoniewicz. [Antoniewicz Roland [1946–] lengyel-magyar-örmény identitású újságíró, író, színész, televíziós műsorszerkesztő, kommunista, később kommunistaellenes munkásságáról ismert grafikus, a Lengyel–Magyar Baráti Társaság egyik alapítója, a rendszerváltás előtt az ellenzéki magyar és lengyel filmes és művészvilág számos tagjához baráti szálak fűzték. 1989–1992 között ellentmondásos szerepekben feltűnt politikai szereplő, közéleti tevékenysége mai napig viták tárgya.] Kiadói egészvászon kötésben. Jó példány.

Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
1962
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1.
Nyomda:
Franklin Nyomda
Nyomtatott példányszám:
7.000 darab
Kötés típusa:
Kiadói egészvászon
Terjedelem:
412
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:

Kállai Gyula

1910 - 1996
Kállai Gyula (Berettyóújfalu, 1910. június 1. – Budapest, 1996. március 12.) magyar kommunista politikus, országgyűlési képviselő, miniszter, 1965 és 1967 között miniszterelnök.

Kállai Gyula  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 450 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 450 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...