Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tanulmányok - Petőfi Társaság tagjai

Tanulmányok - Petőfi Társaság tagjai - Benedek Elek, Berzeviczy Albert, Császár Elemér, Ferenczi Zoltán, Herczeg Ferenc, Hevesi Sándor, Kern Aurél, Pekár Gyula, Pintér Jenő, Rákosi Jenő - Régikönyvek
Tanulmányok - Petőfi Társaság tagjai - Régikönyvek Tanulmányok - Petőfi Társaság tagjai - Régikönyvek
(0 vélemény)

Benedek Elek; Berzeviczy Albert; Császár Elemér; [et al.]. Tanulmányok. Budapest, 1927. Singer és Wolfner Irodalmi R.-T. kiadása (Athenaeum ). 201 p. (Magyar írómesterek). Félbőr. / A Petőfi-Társaság fönnállásának ötvenedik évét azzal vélte legméltóbban megünnepelni, ha erre az alkalomra egy sorozatos kiadványban bemutatja tagjainak irodalmi munkásságát. A szép terv megvalósítását a Singer és Wolfner irodalmi intézet rt. áldozatkészsége tette lehetővé. Így a Magyar írómesterek 12 kötete a Társaság és az irodalmi intézet közös munkájának eredménye. A szerkesztés föladatát a Társaság részéről az elnökség (elsősorban Császár Elemér alelnök), az irodalmi intézet részéről Fodor Gyula végezte. A szerkesztő-bizottság azt szerette volna, ha a Társaság minden tagja egy egész kötettel szerepelhetett volna ebben az ünnepi kiadványban, de erre gondolni sem lehetett. Nemcsak a jelen gazdasági viszonyai miatt, hanem még inkább azért, mert a tagok jó része nem volt abban a helyzetben, hogy egész kötetre való, eddig még meg nem jelent anyagot bocsáthatott volna szerkesztőség rendelkezésére. Mégis sikerült tizenegy tagunknak nagyobb-szabású munkáját vagy elbeszélés-gyűjteményét 9 kötetben megjelentetni. A Társaság többi tagja kisebb dolgozatokkal szerepel a gyűjteményben. Ezeket a dolgozatokat műágak szerint három csoportra különítve, ugyanannyi anthologia-kötetben bocsátjuk a közönség elé. Jelen kötet a Társaság essayistáit szólaltatja meg. A szerkesztő-bizottság nagy szomorúságára minden tagtól csak egy-egy tanulmányt közölhetett - olyan nagy számmal vannak a Petőfi-Társaságban jeles esztétikusok és kritikusok! A tanulmányokat megelőző életrajzok az illető szerzők művei - tehát önéletrajzok.

Sorozatcím:
Magyar írómesterek
Kiadó:
Singer és Wolfner Irodalmi R.-T. kiadása
Kiadás éve:
1927
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum r.-t. könyvnyomdája
Kötés típusa:
félbőr, aranyozott gerinc
Terjedelem:
201
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:
TARTALOM.
Benedek Elek
1
Berzoviezy Albert
13
Császár Elemér
9-
ra
Perenezi Zoltán

41
Herezeg Ferenc
55
Hevesi Sándor
72
Kern Aurél
102
Pekár Gyula
124
Pintér Jenő
136
Rákosi Jenő
144
Surányi Miklós
163
Voinovich Géza
180

Benedek Elek

Benedek Elek  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 400 Ft 1 200 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...