Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tell Vilmos

Tell Vilmos - Schiller, Friedrich - Régikönyvek
Tell Vilmos - Régikönyvek Tell Vilmos - Régikönyvek
(1 vélemény)

Részlet a könyvből: Első felvonás. Első szín. Magas sziklapart a vierwaldstatti tó mellett Schwytz átellenében. - A tó öblöt képez, a part közelében kunyhó áll. Halászgyerek megy csolnakán. A tavon át Schwytz zöld mezői, falvai, házikói látszanak ragyogó napfényben. Baloldalon a Hacken fellegborította ormai látszanak, jobbra, a háttérben, jégborította hegység. Még a függöny felgördülte előtt hallatszik a nyájak kolompja, a pásztortülök hangja, mely a függöny felgördülte után is tart még. Halászgyerek. (Dalol sajkájában.) Mosolygva kinál fürdővel a tó-hab, Zöld partja fölött a fiút altatólag, S hall csengetyű-pengést, Szelíd furulyát, Mint angyali zengést Az édenen át. S hogy boldog örömben felérez megint, Hab folyj a körül, keblére legyint, S szó hallik a mélyből: Enyém vagy gyerek! Az alvó belém dől. . . A mélybe veled! Pásztorfiú. (A hegyen.) Ég áldjon, mező, Te tiszta verőfény . . . Most pásztorod elmén, Jön az őszi idő! Megyünk föl a bércre, visszatérünk, Ha szól a kakuk s napos tavaszt érzünk...

Fordítók:
Váradi Antal
Kiadó:
Franklin - Társulat
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
117
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.00cm
Kategória:

Schiller, Friedrich

1759 - 1805
Johann Christoph Friedrich Schiller, 1802-től von Schiller (Marbach am Neckar, 1759. november 10. – Weimar, 1805. május 9.) német költő, drámaíró, filozófus és történész. Őt tartják a legjelentősebb német drámaírónak, továbbá Goethe, Wieland és Herder mellett a weimari klasszikusok legfontosabb képviselőjének. Több színdarabja a német nyelvű színházak állandó repertoárjában szerepel, a balladái pedig a legkedveltebb német versek közé tartoznak. Az Örömóda költeménye Beethoven megzenésítésében a humanizmus világhimnusza lett.

Schiller, Friedrich  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1959
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 500 Ft 3 150 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1941Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.) 2019. 06. 29. 13:50

    A történet a 14. századi szabadságharc korába visz.