Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Természettudományi lexikon II. D-G

Természettudományi lexikon II. - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Természettudományi Lexikon hat kötetének mintegy 40 000 címszava felöleli a matematika, fizika, csillagászat, kémia, geológia és biológia egész területét. A Természettudományi Lexikon nagyjából a középiskolában szerzett ismeretekre épít; a legtöbb terjedelmesebb cikk nagyobb előképzettséget nem igénylő tájékoztatással kezdődik, s csak a továbbiakban közöl alaposabb elmélyedést megkívánó ismeretanyagot. A Természettudományi Lexikon nemcsak a szakemberek szűk körének szól; haszonnal forgathatja mindenki, akit érdekelnek az életünket rohamos tempóban átalakító természettudományok legújabb eredményei. A Természettudományi Lexikon nélkülözhetetlen minden szakembernek is, ha tájékozódni kíván a szűkebb szakmájához kapcsolódó más tudományágakban. A Természettudományi Lexikon II. kötete mintegy 7000 címszavának tanulmányai közül különös érdeklődésre tarthat számot a 25 hasábos "Fizika" és a "Föld", amely csaknem tíz oldalon ismerteti bolygónk legjelentősebb adatait. Hasonlóan érdekesnek ígérkeznek az "Elektro" kezdetű címszavak (Elektrokémia, Elektronikus számítógépek, stb.) valamint a biológiával, kémiával, matematikával, geometriával foglalkozó cikkek.

Borító tervezők:
Mayer Gyula
Kiadó:
Akadémia Kiadó
Kiadás éve:
1965
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémia Nyomda
Nyomtatott példányszám:
4.000 darab
Terjedelem:
931
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 25.00cm
Kategória:

Erdey-Grúz Tibor

1902 - 1976
Erdey-Grúz Tibor (Budapest, 1902. október 27. – Budapest, 1976. augusztus 16.) Kossuth-díjas kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, 1970-től haláláig elnöke, 1952 és 1956 között előbb felsőoktatási, majd oktatásügyi miniszter. Legfontosabb tudományos eredményeit a fizikai kémia, azon belül az elektrokémia területén érte el. Kutatóként, tudományos ismeretterjesztőként, tudomány- és oktatáspolitikusként meghatározó szerepet játszott a magyar szellemi életben.

Erdey-Grúz Tibor  további könyvei

Természettudományi lexikon III. - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
10%
2 000 Ft 1 800 Ft (10%)
Antikvár könyv
Természettudományi Lexikon I. - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
10%
2 000 Ft 1 800 Ft (10%)
Antikvár könyv
Vegyszerismeret II. kötet - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
60%
4 500 Ft 1 800 Ft (60%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...