Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Természettudományi lexikon III. Gy-K

Természettudományi lexikon III. - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Természettudományi Lexikon hat kötetének mintegy 40 000 címszava felöleli a matematika, fizika, csillagászat, kémia, geológia és biológia egész területét. A Természettudományi Lexikon nagyjából a középiskolában szerzett ismeretekre épít; a legtöbb terjedelmesebb cikk nagyobb előképzettséget nem igénylő tájékoztatással kezdődik, s csak a továbbiakban közöl alaposabb elmélyedést megkívánó ismeretanyagot. A Természettudományi Lexikon nemcsak a szakemberek szűk körének szól; haszonnal forgathatja mindenki, akit érdekelnek az életünket rohamos tempóban átalakító természettudományok legújabb eredményei. A Természettudományi Lexikon nélkülözhetetlen minden szakembernek is, ha tájékozódni kíván a szűkebb ssakmájához kapcsolódó más tudományágakban. A Természettudományi Lexikon III. kötete mintegy 7500 címszavának tanulmányai közül különös érdeklődésre tarthatnak számot a gyógynövényekkel, a hormonokkal, illetőleg kozmobiológiával, s nem kevésbé a kémia történetével foglalkozók. Hasonlóan érdekesnek ígérkeznek a holdkutatás legújabb eredményeit ismertető cikkek, ezeken belül a Luna 9 légifelvételei a Hold felszínéről.

Borító tervezők:
Mayer Gyula
Kiadó:
Akadémia Kiadó
Kiadás éve:
1966
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémia Nyomda
Nyomtatott példányszám:
18.000 darab
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
992
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 25.00cm
Kategória:

Erdey-Grúz Tibor

1902 - 1976
Erdey-Grúz Tibor (Budapest, 1902. október 27. – Budapest, 1976. augusztus 16.) Kossuth-díjas kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, 1970-től haláláig elnöke, 1952 és 1956 között előbb felsőoktatási, majd oktatásügyi miniszter. Legfontosabb tudományos eredményeit a fizikai kémia, azon belül az elektrokémia területén érte el. Kutatóként, tudományos ismeretterjesztőként, tudomány- és oktatáspolitikusként meghatározó szerepet játszott a magyar szellemi életben.

Erdey-Grúz Tibor  további könyvei

Természettudományi Lexikon I. - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
10%
2 000 Ft 1 800 Ft (10%)
Antikvár könyv
Fizikai kémia I. kötet - Erdey-Grúz Tibor, Schay Géza - Régikönyvek
60%
3 200 Ft 1 280 Ft (60%)
Antikvár könyv
Természettudományi lexikon II. - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
10%
2 000 Ft 1 800 Ft (10%)
Antikvár könyv
Természettudományi Lexikon 7. kiegészítő kötet A-Z - Erdey-Grúz Tibor - Régikönyvek
20%
2 000 Ft 1 600 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...