Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tettenérés

Tettenérés - Nemes György - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Észrevettem, ​s alighanem még sokan észrevették, hogy kinek-kinek az élete aszerint elviselhető: milyen a közeg, mely körülveszi. Munkahely és család: a legtöbb ember életének nagy része itt telik el. Az elmagányosodásra csábító korban is – fizikailag – sokkal kevesebbet vagyunk egyedül, mint másokkal. S mivel a közösségi élet alá-fölérendelési viszonyt feltételez, a fölöttes hatalma – az élet legkülönbözőbb szintjén – emberek sorsát szabja meg. Ez a hatalom kísértésekkel, csábításokkal jár, a pozícióban levő ember főnökünk, apánk, urunk és parancsolónk, s a hatalom képviselője nem mindig tud ellenállni ennek a csábításnak. Ha nem tud, elsorvad körülötte a jókedv, eltűnik az életöröm; a hatalom minden rangú képviselője felelős azért, hogy elviselhetővé teszi-e másoknak az amúgy is rövidre szabott életet vagy elviselhetetlenné. S különösen jaj azoknak, akiket végzetük a hatalom már-már elmekórtani képviselőinek hatáskörébe sodor, akár mint munkatársat, akár mint családtagot. A Tettenérés erről a viszonyról szól, s az olvasó utólagos engedelmével mondanivalómat egy magam értelmezte lélektani krimi keretében adom elő, s közben megpróbálkozom eddigi regényeim formai elemeinek játékos szintézisével is. Ha ez a kis ismertető nem elég meggyőző, a Tettenérés elolvasásával bárki tetten érhet: így van-e?"

Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1968
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Nyomtatott példányszám:
7.500 darab
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
324 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.50cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Nemes György

1910 - 1998
Nemes György (Debrecen, 1910. március 21. - Budapest, 1998. szeptember 11.) magyar író, újságíró, sajtótörténész. Nemes Katalin zongoraművész férje, Nemes Anna műfordító édesapja.

Nemes György  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 800 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 300 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...