Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tibériási Justus

Tibériási Justus - Major Ottó - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az ​ókori Júdeába vezet Major Ottó új regénye: a Tibériási Justus. Egy kis nép vívja itt élethalál harcát a római birodalom ellen, „…a kitartás, a hősiesség és az áldozatkészség olyan példáját mutatva a világnak, ami az akkori idők szennyéből, az általános gyávaságból és önzésből magányosan, de annál hatalmasabban emelkedik ki.” (Karl Kautsky: A kereszténység eredete) E szabadság-küzdelem drámai leírását a Rómához pártolt Josephus Flavius történeti művéből ismerte meg az utókor. Ellenfelének, a a másik szemtanu-krónikásnak, a Tibériásba való Justusnak művei elvesztek. Major Ottó az ellenfél, Justus köré építi regényét. Könyve: vitairat, mely akár, regényformában előadott, modern Anti-Josephusnak is tekinthető. Elbeszélésében a szabadság-küzdelem története, egyben története annak is, hogyan pártolnak el a felkelők a vallástól, hogyan fordulnak szembe a teoretikus állam fenntartóival: a rómabarát főpapokkal, írástudókkal és kalmárokkal; hogyan hagyja el az istenhit végül azokat, akik Isten nevével indultak a küzdelembe. Tibériási Justus középen áll népe harcában. Szíve a szenvedőké, de sorsa és helyzete megakadályozza a tevékeny harcban. Ezért élheti túl a felkelést; ezért emelkedhet felül a háború keltette indulatokon; ezért láthatja a küzdelmet a maga bonyolultságában: dicsőségében és véres túlzásaiban. Tragikus valóságában, mely elkerülhetetlenné tette a végső elbukást.

Borító tervezők:
Csillag Vera
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1965
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
nyl-kötés kiadói borítóban
Terjedelem:
308 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Major Ottó

1924 - 1999
Major Ottó (Budapest, 1924. április 4. – Budapest, 1999. február 22.) magyar író. Az Újhold, a Magyarok, az Alkotás, a Kortárs munkatársa volt. A Lengyel József Kollégium alelnöke és a Kassák Lajos Társaság elnöke volt.

Major Ottó  további könyvei

legjobb ár
Hűségpont:
 
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1966
Antikvár könyv
900 Ft 360 Ft
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1969
Antikvár könyv
900 Ft 360 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...