Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Titokzatos erők tudománya? avagy magánvélemény a parajelenségekről

Titokzatos erők tudománya? - Egely György, Dús Magdolna - Régikönyvek
(1 vélemény)

Néhány ​éve érdekes hír járta be a világsajtót. Egy Uri Geller nevű fiatalember lágyan megsimogatott kanalakat, különböző fémtárgyakat, s azok engedelmesen meghajoltak. Ostobaság! – kiabáltak az egyik oldalon. – Titokzatos jelenség – mondták (sokkal halkabban) a másikon. Mi történt? Megnyugtató magyarázat nincsen. És hogyan sétálhatnak emberek, fiatalok, idősek, nők, férfiak hét-nyolcszáz Celsius fokos parázson mezítláb úgy, hogy a lábuknak nem lesz semmi baja? Vagy: mi a titka az „asztaltáncoltatás”-nak? Milyen hang- és hőjelenségeket észleltek a különböző korok tudósai a tárgyak titokzatos mozgásakor? Megtörténhetett-e, és ha igen, mi válthatta ki a levitáció, a lebegés jelenségét? Vagy a tárgyak rejtélyes eltűnését és megjelenését? Nyugtalanító kérdések sora. Tud-e felelni rájuk a ma tudománya? Vagy mint tudománytalant, esetleg éppen szélhámosságot elveti? Dr. Egely György fizikus, mérnök és dr. Dús Magdolna matematikus ezeket a jelenségeket a tudomány módszereivel vizsgálja, és így kísérelnek meg választ adni korunk racionálisan gondolkodó, de a titkokra, a megmagyarázhatatlanra mindig fogékony embere számára.

Kiadó:
Háttér Lap- és Könyvkiadó
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
ISBN:
963740368X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
383
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Egely György

1950 -
Egely György (Sátoraljaújhely, 1950. július 18. –) gépészmérnök (hőerőgépész), szakíró. Személyének és munkásságának megítélése vitatott az akadémikus tudománnyal szembehelyezkedő állításai miatt. Sokan tévesen fizikusként emlegetik. Ám legtöbben a közéletből mégis UFO- és energetikai kutatóként ismerhetik, hiszen a 1990-es évek eleje óta a Magyar Ufókutató Szövetség oszlopos tagja , illetve az Ufómagazin című havilapban is a 90-es évek eleje óta máig publikálja cikkeit, illetve tart előadásokat minden évben UFO- és energetikai kongresszusokon a nagyközönségnek.

Egely György  további könyvei

Parajelenségek - Egely György - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 1993
800 Ft 640 Ft (20%)
Antikvár könyv
Borotvaélen - Egely György - Régikönyvek
30%
Kiadás éve: 2002
1 500 Ft 1 050 Ft (30%)
Antikvár könyv
Kitörés a jövőbe - Egely György - Régikönyvek
20%
2 000 Ft 1 600 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1989Háttér Lap- és Könyvkiadó) 2018.05.27. 15:31

    Igazából a "Tiltott találmányok" c. könyv érdekelt volna jobban, de ennek a tartalmában is találtam olyan témákat, amelyek nyugtalanító kérdések sorával foglalkozik. Szerintem érdekes lesz.