Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tíz szál gyertya Elbeszélések

Tíz szál gyertya - Fekete István - Régikönyvek
(1 vélemény)

Életműsorozatunk legújabb kötete először 1947 őszén, vagyis „a fordulat évé”-ben látott napvilágot, és a következő esztendő márciusától már a második kiadása került a könyvesboltokba. E fokozott érdeklődés feltűnően ütközik a bírálók véleményével, akik mindenekelőtt az elmélyült társadalomábrázolást hiányolták a Tíz szál gyertyából, alapvető fogyatékosságnak tartva, ami pedig egy átgondolt teória következménye. A gyökeres változások inspirálta aktualitást keresték az elbeszélésekben, látszólag fel sem tételezve egy egészen másfajta időszerűséget. Nem ismerték fel vagy nem akarták- merték felhívni arra a tündéri realizmusra a figyelmet, amely nemcsak olyannak láttatja a világot, amilyen, hanem amilyennek lennie kellene. E sajátosság korábban is elbizonytalanította Fekete István kritikusait, a fordulat évében azonban már egyenesen elfogadhatatlanná tette. Az évtized első felének világháborús zaklatottsága után és az erőszakos politikai- társadalmi változtatások elszenvedőjeként Fekete István a hit és szeretet megtartó erejére kívánt emlékeztetni a Tíz szál gyertya elbeszéléseiben.

Sorozatcím:
Fekete István művei
Kiadó:
Lazi Könyvkiadó
Kiadás éve:
2008
Kiadás helye:
Szeged
Nyomda:
Kaposvári Nyomda Kft.
ISBN:
9789632670126
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
201 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Fekete István

Fekete István  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1989
Antikvár könyv
3 500 Ft 2 800 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1984
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 280 Ft
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2006Móra Könyvkiadó) 2019.10.05. 18:55

    Fekete István ebben a könyvében ismét bebizonyította, hogy nem csak ifjúsági és vadászíróként kiváló. A táj- és hangulatleírás mestere jó ismerője az emberi természetnek és jellemnek is, különösképpen a kétkezi emberek világában. Mint ahogy több művében az évszakok és a hónapok változását követi, itt a születéstől a halálig ívelnek a novellái - elidőzve az élet egyes fontos állomásainál - ilyen módon foglalja keretbe a mondanivalóját.