Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Történelmi olvasókönyv I. Forrásszemelvények az ókori történelem tanításához

Történelmi olvasókönyv I. - Filla István, Waczulik Margit, Hahn István - Régikönyvek
(1 vélemény)

A Történelmi Olvasókönyv első kötetének - a tanári közvélemény által is oly rég várt - megjelenését Kiadónk igen jelentős lépésnek tartja. Éppen emiatt, amikor ezt a kedves szülöttünket - ennek a fontos sorozatnak első kötetét - útra bocsátjuk, olvasóink számára elgondolásainkat és szándékainkat is röviden összefoglaljuk. A történelemtanítás jelentősége, a történelemtanár társadalmi felelőssége az utóbbi években erősen megnövekedett. A történelemtanításra nemcsak az a feladat hárul, hogy a tanulókat eligazítsa a múlt rengetegében, hanem a történelmi folyamatok és események elemzése révén azt a meggyőződést kell az új nemzedék szívébe és agyába vésnie, hogy a kommunizmus győzelme történelmi szükségszerűség. Ehhez azonban a történelemtanítás régi, elszürkült eszközei nem elégségesek. A megnövekedett feladatok megoldásához az egész történelemtanításnak meg kell újulnia. Ez igen sokirányú munkát, erőfeszítést követel, de kétségtelen, hogy a legelső feladatunk: több élettel telíteni a történelemtanítást. A történelmi események száraz, lélektelen vagy akár túlságosan elvont előadása a tanuló számára nem elég meggyőző, s nem is készteti értelmi és érzelmi állásfoglalásra. Az élet erejével és színességével kell megtölteni a történelemtanítást, mert csak így tudjuk közel hozni a következő nemzedékhez, s csak így tudjuk felszabadítani a történelemben rejlő hatalmas világnézeti nevelő erőt. Ebben pedig nyilván a történelmi források lehetnek elsősorban segítségünkre. Meg kell szólaltatni a forrásokat, s fel kell használni a múlt leghitelesebb tanúit a történelemtanítás minden fokán.

Kiadó:
Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás éve:
1966
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik kiadás
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Nyomtatott példányszám:
5.000 darab
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
264
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Filla István

Filla István  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1980Tankönyvkiadó Vállalat) 2017. 02. 12. 9:12

    A könyv bemutatja az ókori Kelet országainak mindennapi életét (Egyiptom, sumérek, akkádok, főniciaiak, India, Kína). Megismerhetjük a görög történelem kezdetét (Athén, Spárta), a görög-perzsa háborúkat, Nagy Sándor korát, a római birodalom kezdetét, a római császárságot, a római birodalom bukását.