Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tvr-hét Receptlexikon

Tvr-hét Receptlexikon - Papp Endre - Régikönyvek
(0 vélemény)

Egész vendéglős-pályafutásommal kicsit ellenkező feladatra vállalkoztam, amikor e könyv anyagának összeválogatására adtam a fejem. Aktív vendéglős és ételkreátor korszakomban főként az elit igények kielégítésén fáradoztam. A Tvr-hét Receptlexikonban viszont arra teszek - sikeresnek ígérkező - kísérletet, hogy ötvözzem a klasszikus, hagyományosan konzervatív igényt a mai modern koréval. Legyen bírám a tisztelt Olvasó, akit - jó vendéglőshöz illően - szeretnék néhány szóval tájékoztatni, mielőtt az „étlaphoz", vagyis a könyv lapozgatásához fogna. Hiszen nem könnyű egyszeriben eligazodni a leggazdagabb étlap kínálatát is sokszorosan felülmúló könyv receptkínálatában, anyagában, akkor sem, ha nagyon feszes belső logika fogja keretbe. (Mennyivel magabiztosabban mozog az ember már abban a vendéglőben is, amelyikben csupán néhányszor fordult meg!) Némi biztonságérzést ad, hogy a Tvr-hétből ez-az esetleg ismerősnek tűnik. Ebben a szellemben tette a szerkesztés áttekinthetőbbé, gazdagította sütés-főzést segítő, javító kínálatával az egyes recepteket. Megtetézve azzal a kettős igényt kielégítő szándékkal, hogy az is elkészíthesse bármelyik ételt, aki életében még soha nem fogott főzőkanalat a kezébe, ugyanakkor az is felfedezőútra indulhasson, aki jó háziasszonyként otthonos az ételkészítés tudományában. Tulajdonképpen minden, a könyvben a megszokottól eltérő változtatás e kettős célt szolgálja, essék szó akár a fejezetenkénti tartalomjegyzékről, akár az alapfogalmakat és alapműveleteket ismertető Kislexikonról, vagy az Ötlet - Tipp - Fortély fejezetben helyet kapó, sok-sok, mindennapi Levesbetét-, illetve Köretreceptről, netán a Menüajánlatról. Végül, a kötetet záró, az „ételreceptdzsungelben" könnyű áttekintést nyújtó, betűrendes Ételmutatóról, amely minden lehetséges megközelítésben nyomára vezet az év minden napjára jutó, egy-egy receptnek a 365 közül. A szerző reméli, hogy olyan könyvet vesz kezébe az Olvasó képzeletbeli éttermének nagyon is valós receptkínálatával, amely sok örömmel, utolérhetetlen ízvarázzsal ajándékozza meg egész életében.

Kiadó:
Axel Springer-Budapest Kiadói Kft.
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Cofinec Hungary Rt.
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
285 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Leves 11
Hideg előétel 36
Meleg előétel 54
Halétel 68
Marhahúsétel 86
Borjúhúsétel 102
Sertéshúsétel 112
Szárnyasétel 136
Vadétel 158
Belsőség 172
Népszerű egytálétel 180
Mártás 192
Főzelék 202
Saláta 214
Tészta 225
Ötlet - Tipp - Fortély 261
Kislexikon 263
Levesbetét 271
12 köret 273
Menüajánlat 277
Jó tudni! 279
Ételmutató 281

Papp Endre

Papp Endre  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...