Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vajdasági magyar népdalok V. - Jeles napi szokások és jeles időszakok énekei

Vajdasági magyar népdalok V. - Jeles napi szokások és jeles időszakok énekei - Bodor Anikó ,  Paksa Katalin (összeállította) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Már régóta érezzük szükségét egy olyan kiadványnak, mely általános képet nyújt a Vajdaságban élő magyarság népdalkincséről. írta Bodor Anikó Vajdasági magyar népdalok című könyve I. kötetének előszavában 1997-ben, mely lírai dalokat (katonadalokat, a hétköznapok dalait, szerelmi, tréfás és egyéb dalokat) tartalmaz. A sorozat célja elsősorban az amint Bodor Anikó megfogalmazta , hogy a vajdasági tarka eredetű magyar népesség népdalkincsének színe-javát a közművelődéssel megismertesse. A kötet ugyanakkor a tudományos kutatás számára is újdonságot jelent, minthogy monografikus áttekintést ad a Dél-Alföld sajátos tájáról népzenei, zenetörténeti és néprajzi vonatkozásban egyaránt , egy olyan vidékről, amely már közel egy évszázada az anyaországtól elszakadva más politikai közösséghez tartozik. (Hajnal Jenő)

Kiadó:
Forum Könyvkiadó
Kiadás éve:
2016
ISBN:
9788632309531
Terjedelem:
666
Kategória:

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...