Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Valakit szeretni kell / A nyolcadik pohár

Valakit szeretni kell / A nyolcadik pohár - Földi Mihály, Kárpáti Aurél - Régikönyvek
Valakit szeretni kell / A nyolcadik pohár - Régikönyvek Valakit szeretni kell / A nyolcadik pohár - Régikönyvek Valakit szeretni kell / A nyolcadik pohár - Régikönyvek Valakit szeretni kell / A nyolcadik pohár - Régikönyvek
(0 vélemény)

Földi Mihály; Kárpáti Aurél. Valakit szeretni kell / A nyolcadik pohár. Budapest. Athenaeum irodalmi és nyomdai r.-t (Ny.). [3], 207, [1]; [5], 192 p. (Magyar írók). Egészvászon. / Részlet a kötetből: Rügyek a hó alatt A halottas-ház udvarán, az ecetfa alatt gyülekezett a zenekar. Már sorra megtekintették a zenészek a koporsót és búcsút vettek halott karmesterüktől, az újpesti rezesbanda fejétől, szegény megboldogúlt Putnoki Gyulától, aki két nappal ezelőtt hirtelen árván hagyta barátait és alkalmazottait, az egész bandát. Más egyebet nem hagyott itt. Rokona nem volt, asszony, gyerek, semmiféle ingó holmi nem sírt utána, egy rozsdás vaságy, meg egy összeroskadó asztal volt mindene. Sokat keresett, de mindent elivott. - Józsi bácsi, hé! Gyűjjön mán ! Ezt a bandából kiáltották be, az ecetfa alól, a napos kis udvari szobába, ahol a lezárt koporsó előtt még mindig ott ácsorgott az öreg Szipriszt József, aki pedig hat esztendővel mindig is öregebb volt Putnoki Gyulánál s most is él, - él és ott forog és tesz-vesz a fekete kis szekrénynél, melybe elzárták az ő legjobb barátját és karmesterét. Egy ideig azt számolgatta, mennyit is adtak össze összesen és egyenként a koporsóra s mennyit kellett volna még adni ahhoz, hogy egy szép babérkoszorút is vásárolhassanak, ami feltétlenül megilleti Putnoki Gyulát. Aztán többször leült a vetetlen, összegyűrt vaságyra, arra gondolt, hogy szegény Putnoki Gyula lepedő nélkül, huzat nélkül aludt, úgy is halt meg, ő is így volt abban az időben, amikor meghalt a felesége s még nem volt együtt Erzsivel.

Sorozatcím:
Magyar írók
Kiadó:
Athenaeum irodalmi és nyomdai r.-t
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum r.-t. könyvnyomdája
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
207+192
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:
TARTALOM.

Oldal
Rügyek a 116 alatt 5
A föld 43
A feleségem babája 49
Két apa 56
Anya 62
A diák meg az árnyék 69
Valakit szeretni keli 73
A hívő 83
A legszebb szerelem 90
Rossz szerelem 98
Az elveszett arc 104
A kísértet 109
A menyasszony 114
Mária nővér 119
Romok hőse 126
Madame Steln 138
Idill 150
Hári János kalandjai 164
Diadal a hüvös piros estében 205


Földi Mihály

1894 - 1943
Földi Mihály (Budapest, 1894. október 14. – Budapest, 1943. október 16.) orvos, író, újságíró, kritikus, a Pesti Napló szerkesztője; a Petőfi Társaság tagja.

Földi Mihály  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 700 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
640 Ft 448 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft 2 450 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...