Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vallástörténeti kislexikon

Vallástörténeti kislexikon - Gecse Gusztáv - Régikönyvek
(1 vélemény)

A kislexikon 400 címszót és kb. 350 utalást tartalmaz a vallástörténet s az ateizmus története tárgyköréből. Az egyes szócikkeken belül a címszó újabb előfordulását megjelöltük. A dőlt betűs kifejezések a kötetben előforduló címszavakra utalnak.

Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1971
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Nyomtatott példányszám:
23.000 darab
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
332
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.35kg
Kategória:

Gecse Gusztáv

Gecse Gusztáv  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1986
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 10. 22. 21:36

    Gecse Gusztáv valláskutató, marxista valláselméleti ideológus munkája, tulajdonképpen inkább szótár, mintsem lexikon. A címszavak ábécérendben vannak, a szócikkek rövidek és lényegre törőek, objektívek, ideológiai elem nincs bennük. Tanulságos könyv, aki ráveszi magát, hogy végig olvassa - szótár mivolta ellenére - az nagyon érdekes adalékokat, kevésbé ismert témákat is talál benne. A könyv inkább az európai, keresztény kultúra elemeivel foglakozik, más vallásokba csak minimális szinten megy bele, ezekről nagyon kevés szócikket találunk. Annak, aki egy-egy kifejezés kapcsán eligazodást keres, annak jól használható a könyv, a művelődéshez jól jön.