Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Valódi magyar szakácskönyv

Valódi magyar szakácskönyv - Zilahy Ágnes - Régikönyvek
Valódi magyar szakácskönyv - Régikönyvek Valódi magyar szakácskönyv - Régikönyvek Valódi magyar szakácskönyv - Régikönyvek Valódi magyar szakácskönyv - Régikönyvek Valódi magyar szakácskönyv - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt.
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
419
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 15.50cm
Kategória:
Tartalomjegyzék.
oldal.
Könyvem története, irta Zilahy Agnes

Levesek.
Közönséges hus-leves 9
Barna-leves 10
Tyuk-leves .......... 11
Tiszta borsos-leves 11
Gulyás-hus 12
Gulyás-hus másképpen 13
Rák-leves . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Kaszáslé 15
Rákba való töltelék 16

Pörkölt- vagy árva-levesek. •
Rák-leves . . . . .......... 16
Tüdő táska-leves
Gbmba-leves . . ........... 18
Zöldség-leves 18
Darával töltött tészta-leves 19
Gombász-leves 21


Paradicsom-leves 21
Káposzta-leves 22
Turbolya-leves 22
Paszuly leves 23
Borleves böjtösen 24
Burgonya-leves 24
Savanyu tojás-leves 25
Borkő-leves
Ktim6nymagos leves 26
Tört máj-leves 27

Levesbe valók.
A gyurt tészták 27
Csiga-tészta készitése 28
A' rákba való felvert galuska 30
Rák-leves rák-hussal 30
Tej-galuska 31
Dara (griz) koczkák 31
A máj-galuska 32
Olasz-borsó 33
Gyöngykása fokhamával 33
Gyöngykása gombával 34
Rizskása gombával 34
Rák-vaj — vagy rák-zsir 35
Vegyes zöldség 36
Tüdő táska 36
Liszt-koczkák 37
Zsemlyekása (griz) gombócz 38
Lisztgaluska 35


Hús körül való étkek.Oldal.
Rizskása gombával 39
Csiperkegomba 39
Többféle gomba készitése 40
Rizskása hagymával 41
Házi makkaroni 41
Vizes galuska . 42
Turós-gombócz 42
Burgonya törve 43
Reszelt tészta 43
Sárga-répa 44
Káposzta-salátu, 44

Mártások.
Tatár-mártás 45
Mandulás tormamártás 46
Metélő hagyma-mártás 46
Eczetes torma 47
Halakra való mártás 47
Majonéz 48
Szárdella vaj 48
Paradicsom-mártás 48
Hagyma-mártás 49
Tejfeles ugorkamártás 50
Tejfeles tormamártás 51
Szardellamártás 51
Kapornyamártás 52
Zsemlyemártás 53


Kapormártás Oldal.53
Fokhagyma-mártás ......... • 54
Ugorkamártás 54
Köszméte (Piszke) mártác 55
Sóskamártás 55
Egres-mártás . . 56
Meggy-mártás • 57
Ribizli-mártás 57
Alma-mártás 58

Leves utáni ételek.
Főtt marhahus párolva 59
Főtt marhahus vagdalva . ..... • 60
Kirántott sonka ..... • 61
Velős szeletek 61
Vese velővel . 62
Sonkás-omlet 62
Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék 63
Földi csiga 64
Borju-láb és borju-fej kirántva 65
Agyvelő kirántva 65
Tüdő savanyu lével 66
Tüdő rizskásával 66
Töltött tojás 67
Keserü gomba ......... 68

Fözelékek.
Tavas-káposzta 69
Töltött•káposzta (kolozsvári) 70

Zilahy Ágnes

Zilahy Ágnes  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...