Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Válogatás Közép-Ázsia, Tibet és India díszítő motívumaiból Közép-Ázsia, Dél-Ázsia

Válogatás Közép-Ázsia, Tibet és India díszítő motívumaiból - Halzer Györgyi - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ebben a válogatásban 85 darab eredeti minta található, a közép-ázsiai, tibeti és indiai buddhizmus, valamint a hinduizmus jellegzetes szimbólumaiból, díszítő motívumaiból és istenségeik képi megjelenítéseiből, az i.e. IV. és i.sz. XIX. század közötti időszakból. Az eredeti tárgyakról vonalas ábrává alakítottuk a motívumokat, hogy így biztosítsunk sokkal könnyebb felhasználást hobbi művészek, dekoratőrök és kézművesek számára. A díszítő minták alkalmasak például kifestésre, színezésre, képek, dekorációk készítésére, sokféle kontúros technikához, üvegfestéshez, üvegmatrica készítéshez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcelán festéshez, tűzzománc készítéshez, hímzéshez, gobelin készítéshez, falikárpitok vagy szőnyegek szövéséhez. Ehhez külön segítség, rövid leírás és ötletek is találhatók, a technikai tanácsadó fejezetben és a színes oldalakon. Felhívjuk figyelmüket, hogy a belső borító oldalakon látható színes minták eltérnek az eredetiektől és azok jellegzetességeitől. Az ötletadó részt amatőr művészek munkáiból állítottunk össze, akik saját maguk készítettek képeket és tárgyakat, most kapható modern anyagok és eszközök segítségével, a könyvben található minták felhasználásával.

Sorozatcím:
Díszítőművészeti mintakönyv 6.
Kiadó:
Komáromy Publishing
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Első kiadás
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda
ISBN:
963864236X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
64
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 02. 07. 11:09

    A könyv hindu és buddhista szimbólumokból merít. Az ősi keleti vallások iránt érdeklődöknek egy ma is könnyen alkalmazható, nem-racionálissal dolgozó segítséget ad közelebb kerülni ezekhez a kultúrákhoz. A mandaláknál, yantráknál, szobroknál és rituális tárgyaknál különösen fontosak az arányok, ezeket a könyv ábrái figyelmet érdemlően előhívják. A felhasznált színek külön jelentéssel bírnak ezekben a hagyományokban.