Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Válogatott receptjeink I. Tízéves a Magyar Konyha I. kötet

Válogatott receptjeink I. - F. Nagy Angéla, Lénárt Vera, Pákozdi Judit - Régikönyvek
Válogatott receptjeink I. - Régikönyvek Válogatott receptjeink I. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Előszó: Tízéves a Magyar Konyha. Azzal ünnepeljük ezt a számunkra jeles jubileumot, hogy csokorba kötve nyújtjuk át olvasóinknak azokat az ételleírásokat, amelyeket korábban kipróbáltak, megszerettek. Tíz éven át számonként több mint 100 recept jelent meg magazinunkban. Akadtak ugyan olyanok, akik az első számtól kezdve gyűjtötték, sokan be is köttették a példányokat, mégis többen vannak, akik később léptek be a Magyar Konyha olvasótáborába. A tíz évfolyam példányait átolvasva szembetűnő volt, hogy mennyire változott ez alatt a Magyar Konyha, és ezáltal a lapban megjelent receptek is. Nagyító alatt vettük ezért az ételleírásokat, a legjobbakat válogattuk ki, sőt - ahol kellett - ki is igazítottuk. Úgy szeretnénk kínálni olvasóinknak, hogy abban örömüket leljék. A mellékelt színes képanyag is azt szolgálja, hogy felkeltsük érdeklődésüket a legjobbak iránt. Különleges helyet foglal el ez a könyv a népes szakácskönyv kínálatában: nemcsak tízévi munkánk hű tükörképe, de azt is jól mutatja, merre tart a magyar gasztronómia. A receptek összegyűjtése során nyilvánvalóvá vált, hogy olyan sok kitűnő ételleírásunk van, ami egy jól forgatható könyvbe már bele se fér. Ezért gondos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy két könyv - két kötet - is kitelik belőle. És hogy igazságos egyensúly legyen a két szakácskönyv kötet között, úgy állítottuk össze mindegyiket, hogy önállóan is megállja a helyét: Mindkettőben legyen pecsenye, köret, édesség. Az első kötetbe soroltuk a leveseket, a meleg előételeket, egytálételeket. Ide kerültek a hal- és vadételek, valamint a szárnyasokból készülő fogások. Köretnek ebben a könyvben salátát kínálunk hozzájuk, no meg a különleges hideg falatokat vacsorára. És hogy az édesség se hiányozzék belőle, a meleg tésztákból állítottunk össze egy fejezetet, a gyúrt tésztáktól meg a zsiradékban sültektől kezdve, a meleg felfújtakig. Nem véletlenül került a befőzés is ebbe a kötetbe: gondoltunk rá, hogy olvasóink már tavaszutón, nyár elején hozzáfognak üvegbe zárni a friss gyümölcsöket, zöldségeket; legyen útmutató hozzá.

Kiadó:
Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Ságvári Nyomda
ISBN:
9633161010
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
220 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 22.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
I. Előszó 5

II. Levesek, levesbetétek 7

Ill. Meleg előételek egytálételek 31
Tojásos ételek 31
Sajtos ételek 36
Zöldséges ételek 40
Tésztás ételek 74
Vegyes falatok — meleg szendvicsek 82

IV. Halak vadak 89
Halételek 89
Vadételek 97

V. Baromfiételek 105
Csirke- és tyúkételek 105
Kacsa- és libaételek 120
Pulykaételek 123
Belsőségek 12 /

VI. Hideg falatok — saláták . 133
Tésztás falatok 133
Húsos falatok 13b
Halas falatok 139
Tojásos falatok 141
Sajtos falatok 143
Zöldséges falatok 146
Saláták 149
Salátaöntetek 160

VII. Meleg tészták 165
Főtt tészták 165
Zsírban sült tészták 167
Felfújtak 174
Rétesek-bélesek 177

F. Nagy Angéla

F. Nagy Angéla  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 720 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...